Večernji list

Možemo li od liječnika naučiti i kako se odmarati? Vrijedi pokušati

PRIPREMITE SE ZA SVOJ ODMOR – UZ VJEŽBANJE, KVALITETNU PREHRANU I POMNO BIRANE DODATKE PREHRANI

Maja Posavec, urednica

Dolaskom vedrijih i sunčanijih dana sve postaje ljepše, optimističnije, veselije... Ne možemo odoljeti ni razmišljanju o godišnjim odmorima, opuštanju, odmaku od svakodnevice... A dobar odmor svima nam je i više nego nužan. To su potvrdila brojna istraživanja, a na to upozoravaju i liječnici, jer bez kvalitetnog odmora nema psihičkog ni fizičkog zdravlja. Kako mi volimo puno toga “prepisati” od naših suradnika liječnika, psihologa, trenera... Tako smo ovaj put odlučili od njih naučiti kako kvalitetno napuniti baterije – bez obzira na to traje li odmor dva, tjedan ili mjesec dana. Dopustite im da vas inspiriraju svojim bogatim iskustvima, pričama i savjetima. Neki priznaju da ne mogu bez posla čak ni na godišnjem odmoru, dok za druge odmor nije odmor ako nije aktivan. Za koju god se opciju vi odlučili, važno je da je provedete u društvu najmilijih i s velikim osmijehom na licu.

A prije nego što krenete na godišnji, za njega se valja i pametno pripremiti. Zato se u ovom broju pitamo kako izgleda vježbanje prema obliku tijela; donosimo juhe koje su fantastičan cjelovit obrok ovog proljeća te vodič kroz dodatke prehrani prema godišnjim dobima.

Ono što nam svima teško pada je povratak u realnost nakon godišnjeg i tu uskače psihologinja Kristina Bačkonja, koja će vam pomoći da napokon postanete produktivniji, iskoristite sav svoj potencijal i odradite sve one poslove i posliće koji vas čekaju. Sretno!

ORDINACIJA

hr-hr

2022-04-23T07:00:00.0000000Z

2022-04-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281539409512537

Vecernji List