Večernji list

Mjesec kao stvoren za...

Stiže nam proljeće, što nam daje pravo da se nadamo boljim danima koji zasigurno dolaze. Za početak, u kuhinji će sve biti ljepše, a to je već dovoljan razlog za pravo veselje

... mikrozelenje

Trend su uveli chefovi u najskupljim restoranima, a prigrlili su ga baš svi. Kao mikrozelenje najčešće se uzgajaju suncokret, grašak, mungo grah, rotkvica, rotkva, cikla, blitva, brokula, crveni kupus, bosiljak, vlasac i pšenična trava. Ovog proljeća pokušajte i vi uzgojiti mikrozelenje – sadrži od 4 do čak 60 puta više vitamina i minerala u odnosu na zrelu, odraslu biljku, a na tanjuru izgleda senzacionalno!

... CRVENI RADIČ

Još jedna namirnica koju obožavaju chefovi u najboljim restoranima prija u ovo doba godine. Zato smo mu posvetili i stranice koje slijede, a uz zdravije verzije recepata koje ćete pronaći u magazinu, svakako kušajte i ovo pravo jelo “za dušu”. Zapečeni radič sa šunkom u bešamelu uspješno ćete podvaliti i onima koji ne ljube njegovu gorčinu.

... mrkvu u svim varijantama

Možda nije najuzbudljivija među grickalicama, ali mrkva je omiljena užina onima koji paze na liniju i izvrstan je izvor vitamina A. Poprilično smo sigurni da ste kao klinci grickali mrkvicu jer ste vjerovali da ćete, poput omiljenih superheroja, moći vidjeti i u potpunom mraku. Možda nije baš tako, ali ovu zdravu namirnicu ne preskačite, osobito ne činite to 4. travnja, kad slavimo Međunarodni dan mrkve.

... TRADICIONALNE PISANICE

Uskrs je pred vratima i koliko god primamljivo izgledalo kupiti gotove boje za pisanice, predlažemo vam da se posvetite tradicionalnim metodama ukrašavanja. Bojenje ljuskama crvenog luka najsigurnija je metoda i za potpune početnike, čak i ako se odvažite ukrasiti pisanicu listićima peršina ili nekog drugog začinskog bilja. Poželite li dobiti lijepu ljubičastu boju od glavice zelja ili pak crvenu od cikle, vodite računa da se pisanice moraju dulje namakati, najbolje preko noći.

... ROTKVICE

Ususret Uskrsu tržnice se odjednom zacrvene od svežanja ove ukusne povrtnice. Najviše je volimo grickati poput jabuke ili u nekoj osvježavajućoj salati, ali jeste li je kad pokušali pirjati s mladim povrćem ili ubaciti u pećnicu s malo maslaca i poslužiti uz ribu iz pećnice, pečenu s komadima naranče? Toplo preporučujemo ovu nesvakidašnju deliciju koja će vas oduševiti na prvu!

Trendovi

hr-hr

2023-03-18T07:00:00.0000000Z

2023-03-18T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281548000126952

Vecernji List