Večernji list

Mjesec kao stvoren za...

Da svaki dan birate drugu namirnicu, nećete uspjeti uživati u svemu što vam je na raspolaganju. U lipnju ne štedite na hrani – bio bi to propust koji se ne da ispraviti!

...sladoled od borovnica

Treba li posebno naglašavati sve blagodati svježih borovnica? Ovi slatki plodovi ljeta prijaju u svim mogućim oblicima, a kad su vani nepodnošljive vrućine, nema boljeg osvježenja od domaćeg sladoleda od borovnica. Jednostavno se priprema, a obožavat će ga svi članovi obitelji!

...TORTU NAD TORTAMA, BOŽANSTVENU PAVLOVU

Ako na svijetu i postoji jelo koje bolje predstavlja osobu kojoj je posvećeno od legendarne Pavlove, mi za njega ne znamo. Savršena u svakom pogledu, ova torta dočarava svu ljepotu i raskoš umjetničkog talenta slavne balerine kojoj ne možemo biti dovoljno zahvalni što je svojom genijalnošću nadahnula nastanak ovog slastičarskog remek- djela.

...ljepotu prirode na tanjuru

Dekoriranje jela cvijećem svaki će tanjur učiniti posebnim i jedinstvenim, a jednom kad savladate podužu listu jestivog vrtnog cvijeća, više nikad nećete na cvjetnjake gledati istim očima. Gromotulja, pelargonija, boreč, maćuhice, tratinčice, japanska dunja, neveni, ružmarin... poigrajte se u kuhinji ovim prekrasnim cvijećem i uživajte u svakom trenutku kreativnog stvaranja, ali i zajedničkog druženja uz hranu.

...PRAVI LJETNI APERITIV

U vrućim ljetnim danima i večerima čaša rashlađenog pjenušavog vina osvježit će vas, a ujedno će biti i odličan aperitiv uz večeru koja slijedi. Pripremate li posebno druženje ili samo želite sebi ugoditi, u čašu s pjenušavim vinom dodajte svježe plodove bobičastog voća po želji. Ne obazirite se na rasprave o tome trebaju li se jagode ili borovnice poslužiti uz pjenušac, jednostavno uživajte u trenutku i dobrom društvu!

...SVEMOGUĆI BOB

Ova superzdrava mahunarka na vrhuncu je sezone i bio bi pravi grijeh preskočiti je na jelovniku. Maneštra od boba možda je najpopularnija, ali bob možete pripremiti i na salatu, kao namaz na domaćem kruhu ili pak u genijalnom omletu kojega će se sigurno tražiti zalogaj više. Možete ga oplemeniti začinskim biljem po ukusu, omiljenim sirom ili komadićima domaće pancete koja će izvrsno prijati u ovoj kombinaciji.

Trendovi

hr-hr

2022-06-18T07:00:00.0000000Z

2022-06-18T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281578064328920

Vecernji List