Večernji list

Dolaze nam hrvatski dr. Oz i zabavna emisija za umirovljenike

Na HTV- u je ovog tjedna počeo jesenski TV program, a uz već dobro poznate formate i prepoznatljiva lica pripremili su i niz novosti. U starom terminu od 17.20 do 18.05 sati, uz popularne “stare” voditeljice Barbaru Kolar i Ivu Šulentić te uz novu koncepciju emisije (i novu urednicu Elizabetu Biočinu s njezinim uredničkim i reporterskim timom, kojem su se sada pridružili i iskusni showbiz reporter i urednik Daniel Despot te svestrana “svjetska putnica” Martina Validžić), počet će i nova sezona popodnevne mozaične emisije “Kod nas doma”. Kad je pak posrijedi večernji udarni termin na Prvom programu HTV-a (HRT – HTV 1), on će ponedjeljkom i utorkom biti rezerviran za nove domaće dokumentarne serijale, poput novog serijala Andree Buče “Stani na otoku” (u osam nastavaka) ponedjeljkom te novih motorističkih putešestvija Aleksandra Ace Stankovića “Vjetar u kosi” utorkom (šest epizoda), ovaj put po

BiH i Crnoj Gori. Potom, utorkom (u tri nastavka) počinje dokumentarni putopis iz Katara Martine Validžić “Inshallah Qatar” te (u listopadu, ususret nogometnom prvenstvu u Kataru) novi Knjazov dokumentarni serijal o Vatrenima, koji neumorni i urnebesni Robert Knjaz pod nazivom “Knjaz kod Vatrenih” upravo užurbano snima.

Recimo i to da se talk show Tončice Čeljuske “U svom filmu” seli s utorka na srijedu u 20.15 sati na HTV-u 1, dok nova sezona zabavnog talk showa Daniele Trbović “5com s Danielom” dobiva novi, atraktivniji termin – petkom u 20.15 sati na HTV-u 1. Četvrtak je i dalje u prime timeu na Prvom rezerviran za “milijunaša” Tarika Filipovića i novu sezonu popularnog kviza “Tko želi biti milijunaš”. Otkrijmo zasad samo to da se, s početkom nove sezone, iz emisije “povlače” “Milijunaševi znalci”, a vraća se “džoker publike”... a u jeku su i svestrane pripreme “za uvođenje eura” u dobitne i pobjedničke džepove. Kad je pak riječ o drugom HRT-ovu favoritu za kvizomane, popularna i vrlo gledana “Potjera” s Joškom Lokasom i dalje “lovi” u svom starom, vjernoj publici dobro poznatom terminu – u 18.10 sati na Prvom. Dolazimo i do zabavnog programa HTV-a, čiji je glavni novosezonski adut (uz već spomenute kvizove “Potjera” i Milijunaš” te talk showove “U svom filmu” i “5.com s Danielom”) i nova sezona HTV- ova glazbeno-natjecateljskog showa “Zvijezde pjevaju”, a koji počinje u subotu 8. listopada (pod uredničkom palicom Uršule Tolj) te s dobrim starim voditeljskim parom Barbarom Kolar i Duškom Ćurlićem). U sedam subota u udarnom terminu u 20.15 sati na Prvom programu HTV-a svoje će pjevačke snage (pred strogim zvjezdanim žirijem uz glasovanja publike i TV gledatelja) odmjeravati slavni pjevački amateri i njihovi mentori, pjevački profesionalci, i tako sve do 20. studenoga i početka nogometnog SP-a u Kataru.

Atada – i to u Hrvatskoj – samo na HRT-u i Hrvatskoj televiziji – počinje “vatreno” nogometno ludilo. Doduše, nogomet će i prije Katara biti top tema te najveći ovosezonski favorit i adut sportskog programa HTV-a, jer uz Dinamo

i Ligu prvaka već od ove nedjelje 18. rujna u 15 sati na Drugom programu HTV-a (HRT – HTV 2) počinje i dugoočekivana HNL-liga, koja se nakon 11 godina vraća na HRT. Shodno tome i popularni sportski magazin “Stadion”, sa svojom vrhunskom voditeljskom ekipom i gostima komentatorima te njihovim analizama utakmica, seli se s ponedjeljka na nedjelju u 21 sat na HTV 2. Dakle, nogometa na HRT-u ove sezone nogometnim i sportskim fanovima neće nedostajati. Naime, uz već uobičajeno raritetni strani dokumentarni program te vrhunske BBC-jeve i svjetske dokumentarce (uza sve termine i atraktivne naslove na HTV-u 3) u novom terminu u 20.15 sati na HTV-u 2 (od ponedjeljka do četvrtka), koje vrlo ažurno, često i na dnevnoj osnovi, prateći aktualne svjetske događaje, nabavlja i bira HTV-ova urednica Stranog programa Mira Vočinkić) na HRT-u kreće više nego raskošna dokumentarna sezona. u su i vrhunske strane TV i kostimirane serije u našem novom popodnevnom subotnjem terminu na Prvom programu HTV-a “za cijelu obitelj” (poput atraktivne subotnje serije “Hotel

TPortofino”, koja je snimana u našoj Opatiji). Istaknimo ovdje i više nego bogat ovosezonski domaći dokumentarni program. Ove sezone izdvajamo, primjerice, novu sezonu vrlo gledanih “Nesreća”, četvrtkom na HTV-u 1, večeri koja je na HTV-u 1 također rezervirana za najbolje domaće dokumentarce.

Dolazimo i do premijernog domaćeg dramskog, serijskog i igranog programa. Navest ćemo samo nekoliko premijernih domaćih dramskih i igranih naslova koji će nedvojbeno ove jeseni i zime prikovati gledatelje uz programe HTV-a.

To su ponajprije već naveliko i željno očekivani “Metropolitanci”, nova domaća serija s vrhunskom glumačkom postavom, koja na HTV-u 1 počinje premijerno u prime timeu u ponedjeljak 26. rujna u 20.45 sati. A na “meniju” dramskog programa HTV-a u novoj je sezoni i još jedna vrhunska domaća humoristična serija, “Oblak u službi zakona”, u kojoj su scenaristi Snježana i Goran Tribuson, nakon njihove kultne uspješnice “Odmori se, zaslužio si”, pripremili novu urnebesnu poslasticu domaćoj TV publici. I tu će seriju, u režiji Snježane Tribuson i s vrhunskom glumačkom i komičarskom postavom, HRT prikazati u 14 nastavaka.

Od 26. rujna od ponedjeljka do četvrtka na HTV-u 1 u 13.15 sati na “konzultacijama” vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš “hrvatski doktor Oz” i njegovi sugovornici. “Dr. Beck” liječnik je kojeg ćete voljeti i kojem ćete vjerovati. Urednica “Dr. Becka” je Gordana Škaljac Narančić. A uskoro, od utorka do četvrtka, na HTV-u 1 (nakon emisije “Dobro jutro, Hrvatska”) počinje i posebno iznenađenje za naše najvjernije gledatelje – “Zlatna liga”, nova zabavna emisija o “zlatnim godinama” i o tome kako danas žive naši umirovljenici i hrvatska publika “zlatne dobi”... Emisije, koje će trajati 26 minuta, urednički će potpisivati Darija Marjanović i Lidija Šprajc, a imat će samo jedno pravilo: da ni voditelji (sve redom umirovljene legende HTV-a!) ni gosti ne smiju biti mlađi od 65 godina.

Contents

hr-hr

2022-09-23T07:00:00.0000000Z

2022-09-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281578064527169

Vecernji List