Večernji list

Žao mi je što zbog ostataka patrijarhata žene i dalje padaju s nogu OD UMORA I PROPUŠTAJU DATI LJUBAV KOJU

Komunikacijska stručnjakinja Jelena Slade-Šilović sebe opisuje kao feministicu, Beograđanku u Zagrebu, ekstroverticu i majku predivne djevojčice. Za Divu govori o ženskom principu, sretnom roditeljstvu te otkriva kako je širina njezine struke i dalje od

Razgovarala: Vesna Blašković Fotografije: Goran Čižmešija

Komunikacijska si stručnjakinja, radila si i radiš na poznatim lokalnim i globalnim brendovima, možeš li nam pojasniti o čemu je točno riječ, odnosno kako bi opisala svoj posao nekome tko nije iz tvoje branše? – Moj posao je da brendove činim relevantnima, uzbudljivima, da im dam neku dodanu vrijednost, ali i da osmišljavam nove proizvode na policama. Još i više moj je posao da svoje kolege zarazim strašću, radoznalošću, guram ih preko očekivanih granica. Obožavam svoj posao jer uključuje ljude – nepredvidive i prilično razmažene i zahtjevne potrošače i jedan predivan tim s druge strane.

To je posao koji povezuje jako puno kreativnog rada, dizajna, komunikacijskih izričaja koji trebaju biti dobro promišljeni – precizni, zabavni i atraktivni, ali i opravdani vrlo konkretnim brojkama – poslovnim rezultatima i drugim mjerilima uspjeha.

Veliki brendovi nisu sami sebi svrha, imaju utjecaja i na pop-kulturu, a imaju i odgovornost da učine nešto dobro za društvo u najširem smislu… i sve više sam fokusirana na to.

Kako je tekao tvoj poslovni put?

– Bavila sam se svim aspektima marketinških komunikacija – započela sam karijeru u istočnom dijelu regije, primarno sam radila u PR-u, bavila se kriznim komuniciranjem i razvojem poslovanja, onda sam pet godina operirala u kreativnoj industriji kao strateški planer, potom u brend-menadžmentu, a sada se bavim marketinškom strategijom pića u Atlantic grupi. Okušala sam se i kao predavačica i kao projektna savjetnica. Imam dosta širok pogled na svoju struku. U marketingu se paradigme prebrzo mijenjaju. Zato je važno sve razumjeti, stalno učiti, pratiti trendove, okružiti se mlađim kolegama... jedino tako možete dugoročno opstati u ovoj profesiji.

Pročitala sam kako vjeruješ i zagovaraš ženski princip. Što to točno za tebe znači i zašto je važno?

– Ženski princip je zasnovan na intuiciji, empatiji, otvorenosti, ranjivosti, blagosti… lišen ega koji upravlja našim potezima. Vjerujem da liderice novog doba, osim što su kompetentne i samosvjesne, imaju sposobnost, ali i odgovornost da svojim profesionalnim i privatnim potezima učine svijet nekim ugodnijim mjestom, a ne da se silom natječu za moć.

Intervju

hr-hr

2023-03-11T08:00:00.0000000Z

2023-03-11T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281711208870138

Vecernji List