Večernji list

Suho četkanje – drevna metoda koja obećava zdravu i blistavu kožu

Suho četkanje predstavlja ručno četkanje tijela čvrstom četkom s prirodnim vlaknima po suhoj koži. U posljednjih nekoliko godina postigla je veliku popularnost; brojna poznata lica, poput Victoria`s Secret modela Josephine Skriver i glumice Gwyneth Paltrow, otkrila su ovu tajnu njege kože koja donosi rezultate.

ZA BOLJU CIRKULACIJU

To je tehnika u kojoj se s pomoću čvrste četke s prirodnim vlaknima nježno, ali čvrsto četka suha koža. Osim što uklanja stari i suhi površinski sloj kože, povećava cirkulaciju, smanjuje pojavu celulita, sprečava urastanje dlačica, podržava limfni sustav i povećava razinu energije. Suho četkanje osnažuje, stimulira tijelo i um. Preporuka je da se koristi kod kuće prije ili nakon tuširanja ili u spa okruženju kao dio masaže i tretmana tijela.

Četkanje tijela jedan je od najučinkovitijih načina za poticanje limfnog sustava koji pomaže tijelu da se učinkovitije očisti od nakupljenih toksina, sprečava zadržavanje suvišne tekućine, a može pomoći i kod sprječavanja pojave celulita.

KADA I KAKO ČETKATI?

Potrebno je odvojiti 3 do 4 minute prije jutarnjeg ili večernjeg tuširanja.

Četkanje počinjete od nožnih prstiju prema stražnjoj strani bedara i stražnjici kako biste zaustavili nastanak neželjenog celulita!

Poboljšajte probavu tako da trbuh četkate kružnim pokretima u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a leđa četkajte odozgo prema dolje.

Pokrete nastavite prema rukama tako da četkate uvijek prema srcu.

Suho četkanje uklonit će sloj mrtve kože, omogućit će da se ulje ili hidratantna krema za tijelo brže i bolje upije. Četku za suho četkanje možete koristiti i nakon tuširanja dodavanjem malo ulja za tijelo na četku i ponavljanjem opisane tehnike četkanja.

SUHO ČETKANJE JE NAJBOLJA PRIPREMA TIJELA ZA LJETO

Ova tehnika jednostavan je korak prema blistavoj i sjajnoj koži koja je u ljetnim mjesecima izložena suncu i moru.kad uklonite mrtve stanice, otkriva se mladolika koža koja postaje sjajnija i mekša. Nakon suhog četkanja važno je nahraniti kožu prirodnim uljima za tijelo. (daljepoti.hr)

BLISTAJTE CIJELO LJETO

hr-hr

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282179359823765

Vecernji List