Večernji list

Naši najljepši otoci i plaže (kako ih vide stranci)

Piše Iva Kordić Fotografije Pixsell, Instagram

Francuski Vogue sastavio je popis najljepših hrvatskih plaža i jadransku obalu opisao kao ljepotu prepunu rajskih uvala, gradova i sela zanimljive arhitekture s muzejskom ponudom te više od 1100 otoka i otočića koje krasi prekrasna, bogata priroda. Uz otoke, istaknuli su i Dubrovnik za koji su naveli da se u njemu snimala serija “Igra prijestolja”

PUNTA RATA U BRELIMA

Smještena na Makarskoj rivijeri, plaža Punta Rata primjer je savršene mediteranske uvale, kaže francuski Vogue. Opisuju je kao plažu okruženu stjenovitim liticama i borovima, uz privatni prostor gdje je moguće unajmiti ležaljke.

BETINA ŠPILJA U DUBROVNIKU

Skrivena ispod stjenovite špilje nalazi se šljunčana plaža do koje je moguće doći samo morskim putem. U poslijepodnevnim satima na njoj nema sunca pa je ugodna za boravak bez obzira na vrućine.

PLAŽA STINIVA NA VISU

Nekad važan u vojnom smislu danas se Vis smatra jednim od najljepših otoka u Hrvatskoj, piše Vogue. Na njemu se ističe plaža Stiniva do koje se može doći i kopnenim i morskim putem, a iznimno je popularna među turistima pa se ljeti na njoj stvaraju velike gužve.

PRIVATNA PLAŽA HOTELA LITTLE GREEN BAY

Na otoku Hvaru smješten je hotel Little Green Bay koji ima jednu od najljepših uvala u okolici. Okružena maslinama, s udobnim ležaljkama, plaža nudi ugodan odmor ili uživanje u sportskim aktivnostima poput ronjenja za one željne aktivnog odmora.

PLAŽA NUGAL

Makarska rivijera skriva još jedan biser među plažama, piše Vogue. Zaklonjena stijenama, okrenuta prema Jadranskom moru, kao stvorena je za ljubitelje prirode, mira i tišine.

PLAŽA DUBOVICA

Hvar se može pohvaliti još jednom plažom na Vogueovoj listi, plažom Dubovicom. Zaštićena je od jakog vjetra, a s obzirom na prozirno, čisto i mirno more s fascinantnim podmorjem nije iznenađenje što se našla na prestižnom popisu.

PLAŽA BANJE

S prekrasnim pogledom na dubrovački stari grad, šljunčana plaža Banje jedna je od najpoznatijih u južnoj Dalmaciji.

Ljetovanje

hr-hr

2022-07-09T07:00:00.0000000Z

2022-07-09T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282406993061303

Vecernji List