Večernji list

Fantastičan zagrebački stan oduševljava namještajem po mjeri

SAV NAMJEŠTAJ U STANU RAĐEN JE PO MJERI, UKLJUČUJUĆI I ONAJ U KUPAONICI, A POSEBNU PAŽNJU DIZAJNERICA JE POSVETILA ODABIRU RASVJETE

Riječi: MARTINA STRUKIĆ

Stan u Iver naselju mladog para nešto je veći od 70 m2, a po željama vlasnika do u detalj uredila ga je dizajnerica Bosiljka Antolković iz studija m2ideja. Stan se sastoji od dnevne zone s blagovaonicom, kuhinje s ostavom, dvije spavaće sobe, dvije kupaonice te hodnika sa spremištem. – Stan ima dobar raspored, a to je preduvjet za kvalitetno opremanje – objašnjava dizajnerica i dodaje: – Mladi klijenti imali su nekoliko zahtjeva koje je bilo potrebno ispuniti. Željeli su bijelu kuhinju visokog sjaja, s drvenom radnom plohom te maksimalnu iskoristivost prostora, što je postignuto elementima koji idu do stropa – objašnjava Bosiljka Antolković. Uz raskošnu kuhinju tu je i kvalitetan namještaj po mjeri u neutralnim bojama. – Kupaonice i podovi su došli s kupnjom stana, a namještaj u jednoj kupaonici odlučili smo promijeniti te prilagoditi potrebama klijenata. Kada smo se primili idejnog projektiranja, s poznatim svim navedenim premisama, nismo se dugo tražili, te smo vrlo brzo došli do konačnog rješenja prema kojem je onda izvedeno stanje – kaže dizajnerica. Srce doma, dnevna soba, koncipirana je u tri dijela: dio koji se nastavlja na kuhinju s malim šankom i barskim stolcem te sofom u nastavku, zatim dio TV sklopa i naravno blagovaonski dio.

– Kako kvadratura dnevne zone nije velika, odabrali smo minimalnu kutnu sofu dimenzija 235 x185 cm, s mogućnošću razvlačenja te ergonomskog podizanja gornjeg naslona za glavu. Sofa je od sivog neutralnog štofa, a ispred nje se na neutralnom tepihu nastavljaju dva malena stolića iz Gnijezda s odvojivim tanjurom. TV sklop načinjen je po mjeri od kvalitetnog materijala PET MAT te iverala u teksturi hrasta. Sklop se naslanja na zid na kojemu je postavljena umjetna opeka. U drugom se kutu sobe nalazi dizajnerski blagovaonski stol tvrtke Connubia (Meblo) dimenzija 160x90 cm, a koji se može dodatno, po potrebi, povećati na 200 cm dužine. Stolci su iz Emmezete, danas prilično popularnog dizajna s crnim metalnim nogama, te kombinacijom tapecirunga u štofu i baršunu tamnosive boje. Luster je moj omiljeni komad, a proizvod je tvrtke Azzrado. Zanimljiv je jer svjetlost baca samo na stol pa “ne bode “u oči kada se sjedne za objed. Panel iza stola također je izrađen po mjeri u kombinaciji svjetlijeg i tamnijeg iverala. Radijator, koji se nalazi ispod šanka skriven je iza panela od medijapana te smo ga na taj način neutralizirali u prostoru, a svejedno mu nismo blokirali funkciju grijanja. Tapeta na zidu (Loft) također je element koji, poput začina, pridonosi dinamici dnevnog dijela. Zavjese su sve rađene po mjeri u jednostavnom bijelom materijalu koji se lako održava i nije ga potrebno glačati, što svaka domaćica zna cijeniti – detaljno nam objašnjava dizajnerica. Kuhinja koja je, kako smo spomenuli, rađena po želji vlasnika, ima L formu, a kombinacija je bijelog medijapana i dekora hrasta u detaljima.

Vlasnici su željeli bijelu kuhinju visokog sjaja pa smo im tu želju ispunili kombinacijom medijapana i hrasta

U OVOM STANU HODNIK JE VRLO PROFINJEN ZAHVALJUJUĆI RASKOŠNOJ TAPETI KOJA KRASI ZID I UKVIRUJE PROSTOR

– Kako je zid u kuhinji došao “gol”, odlučili smo na njega staviti između elemenata materijal laminam, koji se dobro održava, a vrlo je nenametljiva i profinjena dizajna. Konstrukcija elemenata prilagođena je zatečenom stanju instalacija u stanu, pa tu nije bilo intervencija. Svi aparati kvalitetne su marke Bosch. Na kuhinju se nastavlja manja ostava u kojoj smo po mjeri napravili poličar, te smo bočne zidove iskoristili postavivši više redova Ikeinih polica za sitan špeceraj – ističe Bosiljka Antolković. U ovom stanu puno je pažnje posvećeno i ulaznom prostoru. Uski hodnik vrlo je profinjen, s malim ladičarom i tabureom, te malim cipelarnikom. Ormari su smješteni u zasebnoj prostoriji pokraj. Glavna

spavaća soba prepoznatljiva je po “mostu” oko kreveta. Koristeći materijale u dvije boje, sve je to zanimljivije, a velikim zrcalom na zidu i dubina te vizualni dojam većeg prostora. U nastavku mosta nalazi se i radni dio za sve popularniji rad od kuće. Tapecirani krevet skriva i veliki skladišni dio ispod madraca. Boje u sobi su neutralne i svijetle kako prostor ne bi izgledao pretrpano. I u kupaonici je namještaj rađen po mjeri, kao i u cijelom stanu (Studio Bemier). – Nakon što smo cijeli stan opremili, zajedno s klijentima, dodane su i dekoracije koje će dati malo duše za početak života u ovoj slatkoj oazi. Doći će sitnice s godinama pa će ovaj stan dobiti još više šarma, kao što već takve stvari s godinama dolaze... – zaključuje dizajnerica.

KUHINJA L FORME U VISOKOM SJAJU S ORMARIĆIMA KOJI DOSEŽU SVE DO STROPA OSIGURALA JE PUNO PROSTORA ZA POHRANU

ZA POZADINSKI ZID U KUHINJI DIZAJNERICA JE ODABRALA LAMINAM - MATERIJAL KOJI SE LAKO ODRŽAVA

Uz kuhinju je smještena i ostava koja je organizirana zahvaljujući policama

DIZAJNERICA JE STOLCE ODABRALA U EMMEZETI, A SMATRA IH SJAJNIM ODABIROM JER DJELUJU VRLO PROFINJENO U PROSTORU

UVODNIK

hr-hr

2021-04-03T07:00:00.0000000Z

2021-04-03T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281857236337872

Vecernji List