Večernji list

Napredna verzija

Barska verzija stolca Monk dobila je naslon, čime je unaprijeđena kvaliteta sjedenja

1 Elegantan i profinjen stolić tankog profila

Profinjeni stolić Frameless dizajnirala je Sanja Knezović, inače autorica poznatih sofa Match i Cloud. Frameless svoju eleganciju može zahvaliti izrazito tankoj metalnoj konstrukciji, a može se pozicionirati kao glavni stolić uz sjedeću garnituru ili kao stolić za priručno odlaganje predmeta. U tanak metalni okvir položene su plohe od kompakta ili od stakla. 2 GENIJALNA VANJSKA VERZIJA

Popularne fotelje Polygon & Oblique (dizajn: Numen/ Foruse) od sada u Prostorijinim salonima u Zagrebu, Rijeci i Splitu možete naći i u outdoor verziji. Proizvodi izgledaju jednako kao i njihova inačica za interijer, no s materijalima i obradama prilagođenima vanjskim uvjetima. Njima se pridružuje kolekcija metalnih outdoor stolova i stolića Strain, Trifidae i Polygon.

3 I DETALJI SU BITNA KARIKA

Osim uređenja prostora za sjedenje, bitno je urediti i okolni prostor. Detalji koji se stilski nastavljaju na prostor za sjedenje trebaju se nastaviti na unutarnji prostor, ako je riječ o balkonu i terasi, izborom boja, materijala i stilom uređenja.

5 OTPORNOST MATERIJALA

Pri izboru namještaja za vanjske prostore pažnju posvetite odabiru materijala. Bitno je da su materijali otporni na atmosferilije i Sunčevu svjetlost kako ne bi izbjedjeli. Također je dobra varijanta namještaj s lakoperivim presvlakama koje se brzo suše!

4 Zaštita od sunca

Ako vani provodite puno vremena, svakako pažljivo odaberite adekvatnu zaštitu od sunca. Osim što vas treba štititi od sunca, bitno je da se ta zaštita, neovisno je li riječ o suncobranu, tendi ili popularnim jedrima, stilski nastavlja na ostatak priče kako ne bi stršala na balkonu ili terasi.

Elegantne linije i kvalitetni materijali odlično će se uklopiti u svaki eksterijer Izbor boja komplimentira svakom prostoru, bilo da je riječ o vrtu, balkonu ili terasi

Originalne dizajnerske linije ovih stolaca čine ih najpoželjnijim komadima

Izbor boja omogućuje stvaranje vedre i ugodne atmosfere i na otvorenome

7 UŽITAK NA PRVOME MJESTU

Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica.

6 SJAJAN DETALJ U VRTU

Užitak objedovanja i druženja na terasi sigurno će pružiti stolice i fotelje Osmo, čija metalna konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalan omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici.

8 Multifunkcionalno

Nakon tople sezone ovaj namještaj možete pospremiti kao i drugi vrtni namještaj, ali ga možete unijeti i u interijer i oplemeniti prostor. Glavni adut ove kolekcije upravo je mulifunkcionalnost, odnosno mogućnost transformacije ovisno o potrebama korisnika. Druga prednost svakako je mogućnost kombiniranja različitih elemenata – kako stilski tako i veličinom. Garnitura, ležaljka, detalji za uređenje okoliša, stolići... sve se međusobno može kombiniarati i nadopunjavati s ciljem stvaranja savršenog kutka za opuštanje i uživanje na otvorenome!

U impresivnom se atriju idilično smjestila kolekcija Umomoku, koju je dizajnirao 3LHD arhitektonski studio. Ona je osmišljena kao oaza hedonizma, čemu doprinose raskošni jastuci na taktilnoj drvenoj konstrukciji.

10 SAVRSENA KULISA

Prostoria, domaći brend poznat po kvalitetnom, funkcionalnom dizajnerskom namještaju, ovih je dana predstavila svoju bogatu kolekciju namještaja za vanjske prostore fotografskom pričom snimljenom u pomalo zaboravljenom atriju Gradskog poglavarstva – građevini koja je baština modernističke zagrebačke arhitekture, a projektirao ju je glasoviti arhitekt Kazimir Ostrogović. Povodom svoje 10. obljetnice u 2021. Prostoria istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba.

TREND

hr-hr

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281913071040970

Vecernji List