Večernji list

PORTUS lounge zona

SUKOŠANSKI PORTUS & MAREA LOUNGE PROSTIRU SE NA VIŠE OD 1000 M2

Riječi: MARTINA STRUKIĆ Slike: PRIVATNI ALBUM

Čarobni dalmatinski Portus i Marea ovog će ljeta postati omiljena destinacija ljubitelja ljetnih urbanih uživanja. Smješteni u D-marin marini Dalmacija u Sukošanu, Portus beach restaurant & Marea lounge prostiru se na više od 1000 m2 vanjskog prostora. Nova energija izvrsnog prostora odiše bjelinom i jed

nostavnošću. Za novo uređenje Portusa zaslužan je studio Mirjane Mikulec Interior Design, a iz njega otkrivaju:

- Kada smo prvi put došli u objekt, oduševila nas je konstrukcija same zgrade u obliku postavljenog kostura te materijali koji su korišteni u izgradnji. Radi se o objektu koji se nalazi na samoj plaži. Prostorom dominiraju materijali poput betona pa smo se odlučili za stil koji će prostoru dati ljetnu vedrinu, ali isto tako biti u trendu sa svjetskim ljetnim destinacijama – kaže Mirjana Mikulec.

Ovaj prostor kao da se spaja s morem. U samom uređenju vanjskog dijela korišteni su prirodni materijali. Beton i njegova bijela boja zadržani su u izvornom obliku. Iz tog razloga nova je izvedba mnogo svjetlija s detaljima jute, lana, drva, ratana i ostalih prirodnih materijala. Prostor je upotpunjen biljkama, među kojima dominiraju moćne masline. Prostor će nas

podsjetiti na dnevne boravke na otvorenom, u kojem ćemo se odmah osjećati kao kod kuće. Posebna je pažnja posvećena detaljima. Ljudi u sterilnim prostorima često uživaju, ali nemaju konekciju sa samim prostorom ili im često treba duže kako bi se povezali. U ovom slučaju prostorom dominira mnogo detalja. – Okruženi smo biljkama i nekim dekoracijama koje imamo i u vlastitom domu poput side stolića, tepiha, lampi i dekica te se posjetitelj samim time brže poveže s prostorom. Ljetni jastuci složeni su modularno kako bi izgledali kao prostrane sofe – pojasnila je dizajnerica.

Uz lounge Portus, prostor se dalje širi u onaj restoranski koji se zove Marea. Drveni stolovi podsjećaju na otoke u zadarskom arhipelagu. Koncept kuhinje, odnosno ponuda jela temelji se na onome što je ulovljeno taj dan, uz svježe povrće iz okolnih mjesta. Suradnja s domaćim Opg-ovima ovog će ljeta biti prava dobrodošlica gostima, koji će tek otkriti jedno od najljepših mjesta Dalmacije.

U prostoru dominira mnogo detalja s ciljem stvaranja ugodne atmosfere

Dekoracije su pomno izabrane i komplimentiraju prostoru

HIT-MJESTO

hr-hr

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282570201037258

Vecernji List