Večernji list

EFFECT PROTECT ZAŠTITA OD ZARAŽENIH KRPELJA, TIGRASTIH I OBIČNIH KOMARACA

Proizvod je razvijen pomoću neparafinskih otapala i nije ga opasno udisati

Prekrasni sunčani dani pozivaju nas u prirodu; u šetnju lijepim cvjetnim livadama ili kroz šumu privlačnim šumskim stazama. A tamo je puno krpelja koji u zasjedi čekaju prolazak svog domaćina. Ako krpelji nisu zaraženi, nisu nam opasni, ali nažalost to nije uvijek slučaj.sve blaže zime i kišna proljeća donose i sve više insekata. Dovoljno je samo malo stajaće vode i komarci su svuda oko nas. Njihovi ugrizi nisu nimalo ugodni i još manje nedužni. Nakon njihova ugriza na koži se sve češće pojavljuju upale, nastane i kvrga koja jako svrbi još nekoliko dana. Nekadašnje ugodne večeri na balkonu, terasi ili dvorištu gotovo da i nisu više bezbrižne. Bez dobre zaštite kože radije ne sjedimo vani.

Opasnost od zaraženih krpelja

Krpelji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis (KME). Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama. Virusom krpeljnog meningoencefalitisa mogu se zaraziti i domaće životinje, na primjer koze, ovce i krave.

Kako nam komarci mogu naškoditi

U svijetu postoji oko 300 različitih vrsta komaraca, a grizu nas ženke koje privlači ugljikov dioksid koji ljudi izdišu, kao i miris njihove kože. Neke vrste komaraca grizu nas samo u gležnjeve i noge jer ih privlači miris bakterija na našim nogama. Komarci mogu prenositi različite bolesti, kao što su malarija, groznica Zapadnog Nila, žuta groznica, denga groznica, zika virus, chikungunya groznica.

Bezbržno ibez beugodnih ugriza

Zaštititi se MOŽEMO od dosadnih insekata ako odaberemo učinkovite repelente Effect Protect u obliku spreja protiv komaraca ili krpelja i uživamo u svemu što priroda može ponuditi našoj obitelji. Oba proizvoda odlikuju se nježnim, kremastim sadržajem bez mirisa. Koristi se za cijelu obitelj i za manju djecu od 3 godina dalje, dermatološki su testirani, mogu se koristiti i u kombinaciji s losionom za sunčanje. Protiv krpelja omogučuje 7 sati zaštite, a protiv komaraca 6 sati zaštite.

Za brzu i učinkovitu zaštitu u našem domu odaberimo Effect Protect Isparivač protiv komaraca, koji se jednostavno umetne u utičnicu, i pruža učinkovitu zaštitu prostora u veličini od 30 m2.

Nudi čak 60 dana učinkovite zaštite od običnih i tigrastih komaraca uz neprekidan rad do 10 sati dnevno. Testovi dokazuju stopostotnu učinkovitost u roku od 15 minuta za obične kao i za tigraste komarce. Proizvod je razvijen pomoću neparafinskih otapala, što znači da ga nije opasno udisati. Effect protect Isparivač protiv komaraca pruža učinkovitu zaštitu prostora i nema posebawn miris. Djeluje čak i kad je prozor otvoren. Nakon potrošnje sadržaja, uložak jednostavno zamijenimo.

Više savjeta o vrtlarenju, zaštiti doma i osobnoj zaštiti od insekata možete naći na web-stranici Plantella.hr ili poslušajte online predavanja na

FB stranici Plantella.hr/videos. bacc.ing.agr. Milica Sekulić, stručni savjetnik za Plantellu, 092 194 1694

PROMO

hr-hr

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

2021-06-05T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282600265808330

Vecernji List