Večernji list

Osobno i po mjeri

Svaki detalj u kući vlasnica je osobno odabrala s ciljem postizanja ugodne i tople atmosfere

mini dječje igralište, bicikle i odbojku na pijesku... Posebnu pozornost u dvorištu plijeni stara amfora s Pelješca. U vrtu, uz masline, ne nedostaje i drugog zelenila pa su tako posađeni agapantusi i bijeli jasmin koji se penje uza zid. Tu su i lavanda, mediteranski vrt sa začinskim biljem, puno kaktusa, juka i živica od lovora. Većina biljaka dopremljena je iz Italije kao i većina stvari u kući, osim kuhinje i kreveta koji su iz Lesnine.

– Boje i tonovi su opuštajući i sama kuća djeluje relaksira

juće. Slike koje su u kući prošle smo zime za vrijeme pandemije naslikali djeca i ja, one su bijele s puno naslaga boje, a sugeriraju nam pozitivne i vesele dane koji dolaze nakon ove pandemije. U kući se nalazi i jedan rad Saše Šekoranje čija sam velika obožavateljica, zatim unikatni rad u makrame tehnici specijalno napravljen za vilu O’live te luster koji je ručni rad.

Uz vanjski dio kuće, vlasnici je jedan kutak posebno drag – riječ je o polici na kojoj su joj pohranjene drage uspomene. – Tu su predmeti koji imaju posebno značenje za mene, a to su ćupovi iz Izmira gdje smo živjeli, knjige stare 150 godina o prirodnim lijekovima koje sam pronašla u Italiji, dvije predivne keramičke vaze iz Venecije stare 130 godina i još neke drage sitnice – ističe Ivana. Tko god uđe u kuću, kaže da ima dobru vibru čemu svakako doprinosi činjenica da se koristilo što više prirodnih materijala i da je sve ugodno ukomponirano umirujućim tonovima namještaja i detalja. Zbog svega navedenog ne čudi da vlasnica dobiva upite za prodaju ove genijalne vile, ali, kaže, to je kuća rađena s ljubavlju za njezinu obitelj, i nije na prodaju!

ŽELJELI SMO MIKROKUĆU ZA ODMOR I RADILI SMO JE ISKLJUČIVO PREMA VLASTITIM POTREBAMA I ŽELJAMA – KAŽE VLASNICA

KUHINJA I KREVETI JEDINI SU NAMJEŠTAJ KOJI NIJE KUPLJEN U ITALIJI. VLASNICA IH JE NABAVILA U LESNINI

SVIJET INTERIJERA

hr-hr

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281801402072096

Vecernji List