Večernji list

Čarobna kuća u Isti – Vila O’live, koja je pravo obiteljsko gnijezdo

VLASNICA IVANA TOMAS OVU KUĆU U ISTRI UREDILA JE ZA SVOJU OBITELJ, A ATMOSFERA KOJOM ODIŠE JE FANTASTIČNA

Jedna jako posebna priča stoji iza vile O’live u Istri koju vam predstavljamo u ovom broju. Naime, vlasnica Ivana Tomas, koja nas je već oduševljavala svojim dizajnom na primjeru vila Lara i Marko, ovom kućom postavila je posve nove kriterije kad je riječ o estetici uređenja interijera i stvaranja opuštajuće, ugodne atmsofere. – Ova kuća nastala je zato što nismo imali gdje boraviti u Istri jer su naše druge dvije vile stalno bile iznajmljene… – počinje vlasnica priču te dodaje:

– Krenuli smo s idejom da napravimo mikrokuću s dvije sobe u kojoj bismo mogli boraviti kad smo slobodni. Kako to najčešće biva s arhitektima, vi njima kažete 80 kvadrata maksimalno, ali malo pomalo kuća je došla do 140 metara četvornih površine bruto, što u biti predstavlja 90 kvadrata jer velik dio otpada na krovnu terasu s koje se pruža predivan pogled na zeleni dio i more…

Kuća je smještena u Taru, blizu Poreča, a okrenuta je zapadno prema moru. Moderna je, u obliku slova U tako da pruža intimu i garantira zaštićenost od znatiželjnih pogleda dok sjedite na terasi ili se brčkate u bazenu.

– Riječ je o prizemnici s dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i trećom spavaćom sobom koja je trebala biti ostava, ali sam ja vidjela da je to puno bačenih kvadrata za ostavu. Slijedom toga prostor ispod stuba postao je ostava, a prvotna ostava postala je treća soba – priča nam vlasnica dok objašnjava kako je uređivala kuću. Spavaći dio odijeljen je od ostatka kuće – kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka koji čine veliki open space, odnosno dnevnu zonu. a našlo se mjesta i za još jedan mali WC .

SVE SLIKE KOJE KRASE ZIDOVE KUĆE IZRADILA JE VLASNICA SA SVOJOM DJECOM ZA VRIJEME PANDEMIJE

UZ SLIKE KOJE SMO SAMI NAPRAVILI TU JE I JEDNO DJELO SAŠE ŠEKORANJE ČIJA SAM VELIKA OBOŽAVATELJICA – OBJAŠNJAVA IVANA

– Sam naziv kuće sugerira da je tu dosta maslina i neka vibrantna životna energija. Masline i život, to je glavna poruka. Kroz krošnje dviju maslina ulazi se u kuću – strastveno priča Ivana. Iako interijer oduševljava i odabirom boja i namještaja, a i maksimalno iskorištenim tlocrtom, nemojmo se lagati, glavna zvijezda ove kuće otvoreni je prostor koji jednostavno mami na uživanje: – Dvorište kuće zamišljeno je kao dnevni boravak na otvorenom pa tu imamo dvije lounge zone s talijanskim namještajem marke Contral! Riječ je o jednom od najkvalitetnijih proizvođača namještaja za ugostiteljstvo. Našla se tu i pergola ispod koje je smješten okrugli moderni stol s betonskim premazom te 6 stolaca, a toliko gostiju kuća može maksimalno primiti. Tu su i 4 ležaljke hrvatskog proizvođača Azaria u antracit boji koja prevladava na većini vanjskog namještaja. Bazen je manjih dimenzija, ali je zato tu jacuzzi koji obožavaju svi – opisuje vlasnica vanjski dio kuće koji je i njoj najdraži.

Gostima, koji kuću mogu unajmiti preko stranice myistria. com, na raspolaganju su električni romobil i profesionalna oprema za golf koji se može igrati na Brijunima ili u Umagu u resortu Kempinski. Našlo se mjesta i za trampolin i

UVODNIK

hr-hr

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281805697039392

Vecernji List