Večernji list

Otvoren prvi centar nove generacije

U drugoj fazi puštanja centra u rad planirano je i otvaranje kina, prvog u zapadnom dijelu grada, kao i sportskih terena

Krajem kolovoza u Zagrebu )Špansko) otvoren je Z centar, prvi hrvatski trgovački centar nove generacije. Osim velikog otvorenja krajem kolovoza, koncem listopada 2021. planirano je otvorenje velike dječje igraonice s inovativnim sadržajem i casina, a bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni. Z centar uvodi i novost na hrvatskom tržištu, multibrend store za muškarce koji se također otvara u drugoj fazi dok će se u budućnosti otvoriti i multiplex kino, prvo takvo u zapadnom dijelu grada.

Projekt potpisuje arhitektonski studio PULS-AR te projektni tim iz PRONAD-A, a već su osvojili ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

‘Ponosni smo na uspješno završen višegodišnji zahtjevan projekt Z centra, trgovačkog centra s brojnim sadržajima i kompleksnim projektantskim zahtjevima. Posebno zato što smo ostvarili vrlo kvalitetnu suradnju sa svim sudionicima gradnje i investitorima. Na projektu je sudjelovao veliki broj projektanata svih struka i ovom im se prilikom zahvaljujem na suradnji. Z centru želimo puno sreće, a posjetiteljima ugodnu zabavu i kupovinu’, rekla je Tanja Barišić Antolić, glavna projektantica Z centra iz tvrtke Pronad.iznimna protupotresna gradnja glavnog izvođača radova tvrtke Kamgrad, kao i cjelokupan projekt, omogućen je hrvatskim kapitalom i u suradnji s domaćim tvrtkama - ali svakako njegova realizacija nije bila jednostavan zadatak.

PROMO

hr-hr

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282333978016800

Vecernji List