Večernji list

Svijet interijera Skandinavski stil uređenja Vol. 2

Popularan stil prošao je kroz zanimljive modifikacije i sad izgleda još bolje. Linije su omekšane, materijali luksuzniji, a našlo se i mjesta za – boje!

Riječi: MARTINA STRUKIĆ Slike: BOCONCEPT, H&M HOME, ZARA HOME

Iako jesen još nije ni počela, iskristalizirali su se trendovi koji će dominirati u našim domovima u jesensko-zimskoj sezoni. Ono što je uočljivo prema dosad predstavljenim kolekcijama vodećih brendova jest povratak boja, a naglasak je na funkcionalnosti i održivim materijalima. Puno se inzistira na luksuzu, ali nenametljivom i profinjenom pa ne čudi da je veliki povratak u interijere doživio baršun, i to u cijelom dijapazonu boja, sve do onih intenzivnih, koje su favoriti. U cijeloj toj šumi trendova, od kojih će se, realno, neki otopiti s prvim snijegom, onaj kojem predviđamo svijetlu budućnost svakako je modifikacija skandinavskog stila, koji ove jeseni dolazi s brojnim “poboljšanjima”. Prva stvar koja upada u oko su već spomenute boje, koje, moramo priznati, izvrsno komplimentiraju klasičnim skandinavskim materijalima i linijama namještaja. Druga modifikacija odnosi se na izbor materijala. Osim drveta, koje je okosnica ovog stila uređenja, našlo se mjesta za puno podatnije materijale poput već spomenutog baršuna. Klasični skandinavski stil ide ruku pod ruku s bijelom bojom, ali i to se mijenja – prisutne su tapete, uzorci i boje zidova u tamnijim tonovima. Sve je to i dalje vrlo umjereno i elegantno, bez napadnih i ukrasnih detalja, ali ipak puno raskošnije i bogatije. Ako volite ovaj stil i želite ga unaprijediti u svome domu, proučite malo ovu listu inovacija i implementirajte ih u svoj dom. Rezultat će biti ugodna i topla, prava obiteljska atmosfera!

Baršun je materijal koji se vratio u interijere u velikom stilu JER INTERIJERIMA DAJE DOZU LUKSUZA, A BAŠ JE TO JEDAN OD TRENDOVA. Ne čudi stoga da ga se može naći i u interijerima koji su uređeni u skandinavskom stilu NOVE GENERACIJE...

UVODNIK

hr-hr

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

2021-09-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282604560956448

Vecernji List