Večernji list

Zdrave juhe od sezonskih namirnica kao najbolji proljetni obrok

ZAGREBAČKI RESTORAN BOTA ŠARE NOVU SEZONU OTVARA S ČETIRI VRHUNSKE JUHE, A MI VAM DONOSIMO RECEPTE ZA NJIH

Riječi: MARTINA STRUKIĆ Slike: PRIVATNI ALBUM

Juha je jelo koje datira daleko u prošlost civilizacije. Od pojave lonca juha je simbol brige za organizam, a idealan je odabir za početak svake gozbe i obiteljskog okupljanja. Zagrebački restoran Bota Šare poznat je po domaćoj kuhinji i tradicionalnim receptima, ali ovog puta članovi ugostiteljske obitelji uz one tradicionalne predstavljaju i neke nove, pomalo egzotične recepte za proljetne juhe koje možemo pripremiti i u vlastitom domu. Juha je jelo koje krijepi organizam i čisti ga od toksina. Nutritivni sastav juha svrstava ih među top jela mnogih dijeta i detoksikacijskih kura. Juha od školjaka pravi je specijalitet restorana Bota Šare. Većina sastojaka za ovaj recept dolazi iz Malostonskog zaljeva, a upravo u porijeklu namirnica krije se tajna nevjerojatnog okusa ovog jela. Okus mora iz ovog tanjura zagrijat će vas za ljeto koje nam je pred vratima. Gazpacho ili hladna juha od svježih krastavaca apsolutno je osvježe

Juha je jelo koje krijepi organizam i čisti ga od toksina...

Odlične kao okrepa, samostalan obrok ili pak kao uvod u gozbu...

nje i za Botinu kuhinju, ali i za vaš organizam. Lako se priprema, hidratizira i budi organizam. Lagana je i lako probavljiva, a tijelu daje potrebne vitamine i minerale. Krem-juha od mrkve i đumbira vitaminska je bomba za organizam.

Mrkva je bogata beta-karotenom i brojnim vitaminima, dok đumbir liječi mučninu, poboljšava raspoloženje i odličan je za mršavljenje.

Ova juha priprema se na maslinovu ulju, peršinu i obiluje začinskim biljem iz povrtnjaka obitelji Šare. Proljetna juha à la Bota savršen je spoj je zdravih zelenih proljetnih plodova.

Lagana i nevjerojatno okrepljujuća, ova juha oslobađa nas proljetnog umora i priprema za preostale izazove u danu. U njoj su komorač, grašak, mrkva, bob i šparoge. Četiri izvrsne juhe najava su proljetne rapsodije okusa u restoranima Bota Šare.

A najbolje od svega, ne morate ići do restorana (iako, naravno, možete), jer Bota Šare nesebično s vama dijeli recepte za pripremu ovih jela u vlastitom domu. Ove juhe vrlo su bogate okusima i mogu u cijelosti zamijeniti obrok.

UVODNIK

hr-hr

2022-05-07T07:00:00.0000000Z

2022-05-07T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282441352671912

Vecernji List