Večernji list

Velika obljetnica poznatog restorana

U blizini rijeke Mirne konoba Most, otporna na zub vremena, već gotovo cijelo stoljeće donosi Istru na tanjuru

Šarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. “Hrvatska Toscana”, kako joj tepaju zbog pejzaža, brežuljaka, dolina i gradića kao sa razglednice, zaista pruža sinesteziju svih osjetila.

Upravo takav doživljaj dočaran je u konobi Most, kultnom restoranu istarske regije, čija gotovo stogodišnja tradicija krije mnogo više od starih recepata. Konoba Most, smještena u pitoresknom Buzetu, simbol je zajedništva, sloge i predanog rada obitelji Marinac, a sada već treća generacija vodi ovaj čuveni restoran.

Ljubav i pažnja koju obitelj Marinac njeguje prema svojoj “mezimici”, konobi Most, osjete su u svakom kutku konobe, kao i u svakom specijalitetu u kojem gosti mogu uživati. Vječni recepti istarske kužine pripremaju se uz svježe namirnice vrhunske kvalitete, a kako šparoge trenutno imaju “svojih pet minuta”, Konoba Most upravo njima posvetila je svoj proljetni meni.

Iz konobe Most pruža se pogled na rijeku Mirnu, a sam Buzet poznat je kao područje koje obiluje tartufima. Za one avanturističkog duha, u blizini se nalazi i jedna od najpopularnijih planinarskih istarskih staza, “Staza sedam slapova”.

Prekrasne atrakcije, prirodne ljepote i autohtone istarske delicije, dovoljan su motiv za kratki bijeg od svakodnevnih obveza.

Želite li tijekom istarske pustolovine svratiti u konobu Most, pronaći ćete je na adresi Most 18 u Buzetu.

PROMO

hr-hr

2022-05-07T07:00:00.0000000Z

2022-05-07T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282570201690792

Vecernji List