Obiteljski stan iz snova s potpisom Mirjane Mikulec

TOPLE NIJANSE ODLIČNO NAGLAŠAVAJU NEUTRALNU PALETU KOJA JE OSNOVA UREĐENJA OVOG DOMA

RIJEČI: MARTINA STRUKIĆ SLIKE: DARKO MIHALIĆ

2022-06-04T07:00:00.0000000Z

2022-06-04T07:00:00.0000000Z

Vecernji List

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282303913773930

SVIJET INTERIJERA

Moderni, praktični za održavanje, maksimalno funkcionalni i iskorišteni do posljednjeg centimetra s pravom atmosferom doma. To su stanovi koji odgovaraju suvremenom načinu života. Većina nas želi upravo takav dom, s notom osobnosti i detaljima i rješenjima koji prostor prilagođavaju našim potrebama. Sve to ogleda se u četverosobnom stanu od sto četvornih metara na posljednjem katu novogradnje u Zagrebu. Stan je namijenjen bračnom paru s dvoje djece, a uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec, koji se u tome ravnao željama i potrebama vlasnika – bračnog para s dvoje djece. Sukladno modernom konceptu stanovanja, interijer je podijeljen na dvije zone – spavaću i dnevnu, čime se postiže bolja funkcionalnost i veća privatnost što je bitno kada u prostoru živi više osoba. – U otvorenoj dnevnoj zoni površine 37 kvadrata nalaze se kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a velik dio zida zauzima staklena stijena zbog koje je prostor bogat prirodnim svjetlom. Upravo je ovo obilje svjetla najjači adut ovoga stana – ističe dizajnerica Mirjana Mikulec. Kuhinja je zbog pozicije prozora smještena u nišu, a postavljanjem šanka i odabirom crne boje vizualno je odvojena od boravka, koji je također uvučen u nišu, a koji se nalazi pokraj izlaza na prostranu terasu. Niše su, uz pomoć boja, omogućile da se sadržaji unutar dnevne zone vizualno odijele. Tako je blagovaonica, u toplijim zemljanim tonovima, smještena na jedino preostalo mjesto, koje se na prvi pogled čini kao prolaz – s jedne i druge strane su hodnici. No to ovdje ipak nije slučaj. Zahvaljujući okruglom blagovaoničkom stolu kretanje je nesmetano i sve jedinice, kao i prolaz prema spavaćem dijelu, ostali su povezani. U ulaznom prostoru nalazi se veliki ugradbeni ormar, što je izvrsno riješilo odlaganje obuće, jakni i kaputa te modnih dodataka. Iz dnevne zone vodi uski hodnik kojim se ide u tri spavaće sobe – roditeljsku i dvije dječje, zatim kupaonicu, vešeraj i roditeljsku kupaonicu. Dječje sobe uređivane su u dogovoru s mladim vlasnicima. Za razliku od sobe za djevojčicu, muška soba uređena je po mjeri pravog gejmera, minimalistički – s vrlo malo boje i detalja. Zadnja i najveća soba u hodniku je roditeljska te ima zasebnu kupaonicu. Ova spavaća soba uređena je u skladu s ostatkom stana. Korištena je jednaka paleta boja, ali tamniji tonovi. I ovdje su oni utopljeni drvom, no nešto tamnijim nego u dnevnom dijelu. Umjesto klasičnim vratima kupaonica je odvojena neprozirnim staklom i zbog toga soba izgleda znatno veće. Budući da je riječ o kupaonici koju koriste samo roditelji,

hr-hr