Večernji list

Sva lica eklektike – nemojte se bojati uzoraka i boja

NAOKO NESPOJIVI KOMADI OSVJEŽIT ĆE PROSTOR, POSEBNO U LJETNIM MJESECIMA. POMIJEŠAJTE HRABRO BOJE I UZORKE I ČAROLIJA JE ZAGARANTIRANA

Slike: TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL Snimano u: SALONU KARE, KING CROSS Stilizirala: ANKICA JURIČEVIĆ

Vrijeme je osciliranja dnevnih i noćnih temperatura, ali i nepredvidivog vremena. O biljkama valja brinuti sada kako bi ostale vitalne i zdrave. Nestabilno vrijeme i temperature biljkama prouzročuju stres koji može potpuno zaustaviti njihov rast. Da bi prijesadnice bolje svladale stres i ostale zdrave, biljke odmah nakon presađivanja ojačamo, odnosno zalijemo otopinom vode i tekućeg gnojiva Bio Plantella Vite koja sadrži aminokiseline i vitamine za brz oporavak i bolju vitalnost. Biljke će ojačati korijenov sustav i brže nastaviti s rastom i ostati zdrave.

Gladne rajčice

Kada se rajčica primi i počinje intenzivnije rasti, vodi za zalijevanje redovno dodajemo tekuće organsko gnojivo Bio Plantella organsko gnojivo za rajčice iz morskih algi i s dodatkom prirodnog kalija za zdrave i sočne plodove.

Kako bi i sve druge povrtnice plodonosile, redovito treba ih dohranjivati Bio Plantella Vrtom tekućim gnojivom na bazi algi. Kada biljkama dodamo gnojivo, ojača se korijenski sustav što omogućuje optimalan prihvat anorganskih tvari iz zemlje i omogućuje zdraviji razvoj, bujnu i produženu cvatnju. Dodanim vitaminima gnojivo omogućuje zdravi i jednakomjeran rast te tvorbu ukusnih i sočnih plodova. Dohranjujemo biljke svakih 10 do 14 dana.

Cvjetni balkoni

Biljke u posudama za dobar razvoj trebaju uravnoteženu prehranu stoga je najjednostavnije upotrijebiti tekuća gnojiva topiva u vodi koja omogućavaju da biljka u svakoj fazi razvoja dobije dovoljne količine hraniva. Za bujan rast i bogatu cvatnju upotrijebimo Plantella Cvet visokokvalitetno tekuće gnojivo s dodatkom ekstrakta morskih algi, vitamina i aktivatora cvatnje. Sadrži vitamine B skupine (prije svega B1 i B6), koji su važni za veću otpornost i ljepši izgled biljke. Količina i omjer hranjiva sasvim su prilagođeni potrebama cvatućih biljaka te gnojivo sadrži više fosfora i kalija od dušika. Za prihranjivanje biljki koje ne cvatu upotrijebimo Plantella List, gnojivo s manje fosfora. Gnojivo pomiješamo s mlakom vodom neposredno prije pripreme. Na početku sezone prihranjivanje s gnojivom Plantella Cvet obavljamo jednom tjedno, a kasnije na vrhuncu vegetacije bogato cvatuće može i dvaput tjedno.

Za sadržaje o vrtlarenju za vas smo napravili novu stranicu plantella.hr na kojoj možete dobiti puno kvalitetnih i provjerenih savjeta. Pratite nas i na našim besplatnim webinarima na FB/ Plantella.hr/videos. Savjetujte se s nama: info@ Plantella.hr i 092 194 1694 bacc. ing.agr. Milica Sekulić, stručna savjetnica za Plantellu, Unichem Agro

Ljeto prepuno cvatućih ljepotica i plodova u ekološkom vrtu

UVODNIK

hr-hr

2022-06-04T07:00:00.0000000Z

2022-06-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282565906778986

Vecernji List