Večernji list

Važno da je zabavno

NAKON USPJEŠNIH PROJEKATA U ZAGREBU, OTVOREN JE IZUZETNO ESTETSKI PRIVLAČAN ISTOIMENI RESTORAN U KOJEMU MOGU UŽIVATI SVI KOJE PUT ODVEDE U ISTRU

Riječi: LIVING.HR Slike: PETRA RIA

Za okupljanje društva od jutra do sutra, u dubokom hladu i s idealnom scenografijom

Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži nešto su čemu težimo kako bismo pobjegli od užurbane svakodnevice.

Ljubitelje kvalitetnih domaćih namirnica oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za još jedno gastronomsko mjesto. U prekrasnom Svetvinčentu otvoren je šarmantni restoran La casa Mime’s, koji već pri samom ulasku jednostavno oduševljava, odiše vrhunskim eksterijerom i interijerom. Nakon nekoliko više nego uspješnih projekata u Zagrebu, Mime’s u Petrinjskoj te Mime’s Trattorije na zagrebačkim Vrbanima,

otvoren je estetski izuzetno privlačan restoran u kojemu od danas mogu uživati svi koje put odvede u Istru.

Na samom ulazu u restoran nalaze se velike amfore i drva maslina koji podsjećaju na Italiju, a svaki segment unutar restorana pomno je biran. Raskošan šank svakako plijeni pažnju, a svaki detalj odiše fenomenalnim stilom, isprepleće se moderno s tradicionalnim.

Jednostavno, a opet toliko estetski posebno mjesto, posebnu pažnju posvećuje uvijek svježim sezonskim namirnicama, a svi suhomesnati proizvodi i sirevi nabavljaju se od lokalnih Opg-ova kako bi se istaknula dodatna vrijednost autohtone ponude.

Kada je riječ o ponudi jela, u La casi Mime’s svaki će gost imati priliku uživati u odležanom mesu i mesnim jelima, a već dobro poznatih vrhunskih kremastih rižota od šafrana, kozica i tartufa neće nedostajati. Tuna stake s avokadom i svježom salsom apsolutni je hit, a teleći kotlet na milanski također je dio menija.

T-bone steakovi od hrvatskih domaćih goveda, kao što je simentalka, trenutačno odležavaju u dry-ageru koji je izložen unutar samog restorana, tako da svaki gost može i vidjeti što će mu se naći na tanjuru.

Na meniju se nalaze i istarski pljukanci, fuži, domaći njoki s istarskim šugom od junetine i pijetla. Naravno, ovisno o sezoni određenog povrća, formirat će se uvijek raskošan i slastan meni za koji ne sumnjamo da će vrlo brzo postati omiljen svima koji zakorače u ovaj prekrasan restoran.

EDITORIJAL

hr-hr

2022-07-02T07:00:00.0000000Z

2022-07-02T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282016151021306

Vecernji List