Večernji list

Brza i lagana jela koja su osvježavajući obrok u svako doba dana

ZDRAV, CJELOVIT OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI OKUSIMA NAPRAVITE SAMI, U NEKOLIKO DETALJNO OPISANIH KORAKA

Piše: MARTINA STRUKIĆ Fotografije: PRIVATNI ALBUM

Već pri samom dolasku u Soho sushi rolls & poké bowls u Palmotićevoj 2 može se primijetiti da ovo mjesto priča jednu zaokruženu priču. Prostor je prepun unikatnih, organskih oblika širokog spektra boja, a simbolizira rižu, koja se kao lajtmotiv proteže kroza sva jela. – Željeli smo istaknuti da je sam proces kuhanja i slaganja hrane izuzetno kreativan rad. Paletom boja pak posjetiteljima smo htjeli pružiti osjećaj zabave i svježine dok borave u prostoru, kako bi čim ugodnije doživjeli izbor jela – otkrila je Rina Barbarić, grafička dizajnerica koja je bila dio kreativnog tima zaduženog za vizualni identitet Soho Sushi bara. – Glavni zadatak prostora je upoznati publiku s razigranom ponudom Soho menija – objašnjava Jana Piacun, arhitektica i slobodna umjetnica, koja je također sudjelovala u redizajniranju ambijenta. Novi crno-bijeli interijer djeluje prozračno, ležerno i svijetlo. Zidom dominiraju stilizirane fotografije s potpisom Doris Fatur, u kombinaciji sa slobodnim oblicima apliciranima na zid i police. Stolovi i stolci su crni i bijeli, kao i raster-obloga donjeg dijela zida, a na taj način tvore smireniju ovojnicu koja vizualno drži cijelu igru na okupu. Kuhinja otvorenog tipa specifičan je “touch”, koji omogućuje posjetiteljima da s visokih stolova i stolaca promatraju pripremu jela. Zid u kuhinji obložen je živopisnim ilustracijama koje prezentiraju jelovnik, sastojke i prije spomenute organske oblike koji rezimiraju vizualni pečat restorana te pridonose dinamičnosti cijelog prostora. Međutim, glavne zvijezde svakako su slasni zalogaji zbog kojih je

Poznati zagrebački street food restoran Soho sushi rolls & poké bowls priprema četiri vrste poké bowlsa, a dodatan “twist” predstavlja mogućnost slaganja personalizirane zdjelice

Havajska kuhinja, iz koje dolaze ova vrlo zdrava i nutritivno uravnotežena jela, jako je slična japanskoj

Soho prepoznatljiv na zagrebačkoj gastrosceni. Naizgled različite, no zapravo vrlo slične kuhinje Japana i Havaja, obiluju svježim i zdravim namirnicama, a Soho se na maštovit način poigrava s njima.

Uramaki, futomaki, hosomaki i nigiri četiri su vrste sushija, s daljnjim brojnim kombinacijama okusa, boja i mirisa, dok je poke zdjelica dostupna također u četiri varijante ili pak može biti personalizirana ako se ide na “make your own poké” verziju. Temelji se na zdravim i svježim namirnicama, a poké zdjelice najpotpunije obuhvaćaju karakteristike havajske kuhinje. Zdrav, nutritivan obrok bogat okusom – tako na najjednostavniji način možemo opisati čudesne poké zdjelice. Tako je i Soho sushi rolls & poké bowls došao na ideju da svojim posjetiteljima uz japanski, pruži i dašak Havaja.

Poké bowls sastoje se od sushi-riže kao baze, izvora proteina u obliku ribe, mesa ili vegetarijanskih alternativa, povrća i sočnih umaka. Time će vaše tijelo dobiti sve potrebne i u pravoj mjeri dozirane nutrijente: proteine, ugljikohidrate i vitamine. Ako ste jedni od onih koji vole raditi po svome, Soho je mislio na vas pa tako možete složiti vlastitu, personaliziranu poké zdjelicu.

UVODNIK

hr-hr

2022-08-06T07:00:00.0000000Z

2022-08-06T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282059100766756

Vecernji List