Večernji list

Dva objekta

Moguće je unajmiti cijeli objekt, ali i svaku kuću zasebno bez brige o narušavanju privatnosti maksimum komfora. Bilo da vole aktivnosti na otvorenom ili da su više usmjereni u gastro priču, bilo da vole avanturu, istraživanje, ili apsolutni mir i tišinu, sve to će naći tijekom svog boravka u Casi Baratto.

Kuće okružuje 2000 m2 kamenih suhozida, ugrađeno je blizu 300 starih hrastovih greda, a kuće su stavljene pod krov i zatvorene unutar šest mjeseci, u što je uračunato i kompletno uklanjanje starih kuća, kopanje i građenje novih od temelja. Sav materijal sa starih kuća ugrađen je u nove. Iskorišteno je dosta starih materijala od drugih projekata (starinski parket, pločice, namještaj…). Većina izvođača su tvrtke koje djeluju na području Istre. Većina namještaja projektirana je i izrađena baš za ove kuće. Starine su dio vlastite kolekcije skupljane godinama. – Baratto je prvi od tri planirana projekta u Istri (Marići i Merišće), a Istra je prva od pet hrvatskih regija u kojima ćemo realizirati projekte kako bismo nakon Zagreba i Sv. Nedelje zaokružili priču u cijeloj Hrvatskoj. Dalmacija, Slavonija, Lika i Gorski kotar – ističu vlasnici.

Zašto Casa Baratto, zašto nije villa? – Zato što kuća asocira na dom, a mi smo htjeli gostima pružiti baš taj osjećaj doma. A Baratto je došlo samo po sebi, iz respekta prema mjestu gdje jesmo. Barattina kao ženska izvedenica, naša manja kuća – pojasnili su. Kuće su dostupne direktno preko našeg weba, ali i preko svih jačih domaćih i stranih agencija. Radimo cijelu godinu. Mogu se unajmiti velika kuća i mala kuća zasebno ili cijeli kompleks zajedno. Ovisno o opciji najma, nudimo smještaj za grupe od 8 pa do 36 osoba. Kuće je moguće unajmiti i za razne evente, vjenčanja, snimanja itd., kažu vlasnici.

U nove kuće ugrađen je sav iskoristivi materijal sa starih kuća i oko 300 drvenih greda

ARHITEKTURA

hr-hr

2022-12-03T08:00:00.0000000Z

2022-12-03T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281706913709267

Vecernji List