Večernji list

Omiljena jela sad možete spraviti i doma

POKUŠAJTE SAMI PRIPREMITI OMILJENE SPECIJALITETE KINESKE KUHINJE, SVE ŠTO VAM TREBA DOBRA JE TAVA I MALO STRPLJENJA, REZULTAT VAS NEĆE RAZOČARATI

Riječi: LIVING.HR Slike: BOJAN ZIBAR

oliko smo se puta nakon napornog ili stresnog dana veselili povratku kući gdje bismo se sakrili ispod toplog pokrivača i uživali u najdražem filmu ili seriji. Ipak, nedostaje još jedna stavka koja bi zaokružila čitavu priču i savršenu večer. Riječ je, naravno, o omiljenoj hrani ili, popularnije, comfort foodu, koji možemo opisati kao jelo za koje smo sentimentalno vezani i koje nam okusom evocira uspomene na neka prošla vremena i trenutke u kojima smo se osjećali sretno, sigurno i bezbrižno. Mnogima od nas u potrazi za hranom koja će nam pomoći da zaboravimo na sve brige na pamet će pasti kineska hrana, popularna diljem svijeta.

Da je kineska kuhinja jedna od omiljenijih u svijetu, dokazuje i činjenica da se svako malo otvaraju novi lokali koji nude upravo specijalitete iz spomenute azijske države. No omiljena okupljališta zaljubljenika u popularna kineska jela upravo su ona koja se u Zagrebu nalaze već dugi niz godina. Jedno od takvih je i Wok‘n’walk, restoran čiji je ključ uspjeha jednostavan – pružanje kvalitetne dosljedne hrane izvrsnog okusa svaki put. Izvorna jela napravljena od odabranih namirnica najveći su razlog desetoj godišnjici uspješnog poslovanja ove gastro oaze, koja prosječno dnevno priprema 500 porcija za ljubitelje woka.

Ono što ovu lokaciju za kvalitetna kineska jela čini drugačijom domaći su rezanci, napravljeni s ciljem da se svaki gost zaljubi i doživi bogatstvo okusa popularnog woka. Specijalitet kuće na jelovniku se može pronaći u

nekoliko različitih varijanti, ovisno o preferencijama kupaca. Sezonsko povrće, bambus, gljive, morski plodovi i nekoliko vrsta mesa samo su dio onoga što hranu u ovom lokalu čini rajem za svako nepce. Upravo tradicionalna kineska receptura u kombinaciji sa zamamnim mirisima i okusima pretvorila je Wok‘n’walk u omiljenu lokaciju. Neki od najtraženijih jela su gong bao – specijalitet s kikirikijem, szechuan koji dolazi iz istoimene kineske provincije, nezaobilazna patka szechuan, kao i wok s kozicama i brokulom. Ako ste voljni okušati se u pripremi jela iz woka kod kuće, donosimo vam jednostavne recepte prilagođene našoj kuhinji, a sve što vam treba za pripremu ovih delicija dobra je wok tava, kvalitetni sastojci i malo strpljenja. Najbolje kod woka je da imate slobodu pripreme jela koristeći omiljene namirnice kako biste dobili željene okuse. Isto tako, vrlo je lako neku od namirnica zamijeniti drugom, u woku je dozvoljeno – sve!

Kineska kuhinja mnogima je omiljena, a jela iz woka uvijek su među najtraženijima

UVODNIK

hr-hr

2023-03-04T08:00:00.0000000Z

2023-03-04T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282063396174271

Vecernji List