Večernji list

Obiteljski stan iz snova s potpisom Mirjane Mikulec

TROSOBNI STAN U NOVOGRADNJI UREĐEN JE LUKSUZNO, A SVE ŽELJE VLASNIKA U DJELO JE PROVELA DIZAJNERICA MIRJANA MIKULEC

Riječi: MARTINA STRUKIĆ Slike: DARKO MIHALIĆ I MARKO CINDRIĆ

Funkcionalnost, praktičnost i ugoda drugo su ime za moderne interijere. Želimo imati dom koji ćemo jednostavno održavati i u kojem ćemo se dobro i sigurno osjećati. To nipošto ne znači da ćemo se odreći estetike. Kada ujedinimo jedno i drugo, životni prostor postaje zaokružena cjelina. To se željelo postići u ovome interijeru površine 100 četvornih metara u širem centru Zagreba, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec.

Trosobni stan u novogradnji, prema zahtjevima vlasnika, spoj je suvremenog i luksuznog. Željeli su funkcionalan dom, prilagođen svojim potrebama, s velikom dozom stila inspiriranom klasikom koja će odisati luksuzom i elegancijom.

Stan je podijeljen u dva dijela – dnevni u kojem se nalazi veliki otvoreni prostor te privatni u kojem su dvije spavaće sobe i dvije kupaonice. Ova dva dijela povezana su hodnikom s velikim ugradbenim ormarom u kojem su se, između ostaloga, smjestile perilica i sušilica rublja. U dnevnoj zoni u jednom su prostoru objedinjene kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, dok se druga sastoji od spavaćih soba kao i kupaonice za goste. Druga kupaonica povezana je s glavnom spavaćom sobom koja u svome sklopu ima i zasebnu garderobu.

Kuhinja rađena po mjeri i u obliku slova L koncipirana je sa šankom na koji se nadovezuje blagovaonski stol sa stolicama zbog želje klijenata da imaju dovoljno radnog

prostora. Iako je kombinirano nekoliko materijala, sličnim svijetlim nijansama i dizajnom postigla se sličnost. Dizajnerski tim odlučio se za diskretniju varijantu dekora mramora, neutralnu nijansu medijapana i staklo koje na gornjim frontama. Upravo zbog sjajnih fronti gornjih ormarića ova kuhinja ima dozu raskoši, ali i odvažnosti. Dnevni boravak, također u svijetlim tonovima i toplim zemljanim akcentima narančaste nastavlja se na kuhinju i blagovaonicu. Pažnju plijeni zid iza kutne garniture koji je obložen u dekor mramora, kao i zid nasuprot njega, na koji je smještena TV jedinica. U kombinaciji sa svijetlim boja

ma i bijelim medijapanom, mramor ne djeluje napadno. Glavna spavaća soba, u kojoj dominiraju nježni i neutralni tonovi, prava je oaza raskoši, što pojačavaju štukature i tapete kao i garderoba koja je povezana s njom. Budući da je pohrana prebačena u garderobu, u spavaću sobu od velikih komada namještaja stavljen je samo ležaj.

U sredini garderobe smješten je otok, odnosno samostojeći ormarić za odlaganje nakita i ostalih sitnica, dok su zidovi ispunjeni ormarima od kojih neki imaju prozirne staklene fronte. U jednom kutu garderobe nalazi se i stol za šminkanje. Gostinjska soba također je oaza klasike i luksuza te uređenja u svijetlim neutralnim tonovima. Ovdje je skladištenje riješeno postavljanjem velikog ormara po mjeri duž cijelog zida. Neutralna kombinacija nastojala se oživjeti upečatljivim detaljima. Obje kupaonice izduženog oblika i manje kvadrature od četiri (ružičasta) i pet kvadrata (zelena) također odišu luksuzom, elegancijom i bogatim koloritom koji donosi ženstvenu notu, a od uzoraka prevladava mramor. Imaju isti koncept u kojem se na jednoj stani nalaze umivaonici s pripadajućim ormarićem, WC školjka te u produžetku walk-in tuš sa staklenom pregradom.

CONTENTS | UVODNIK

hr-hr

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281947432237004

Vecernji List