Večernji list

3 MOGUĆA RAZLOGA ZAŠTO NE MOŽETE SMRŠAVJETI

1 Metabolizam se prilagodi

Čak i da vam trenutačna dijeta pomaže pri gubitku kilograma, zbog ograničenja koje mu namećete, tijelo može tijekom vremena početi gubiti manje kalorija. Kada jedete manje nego inače, tijelo će prepoznati manjak dostupne energije i prilagoditi se tako da sagorijeva manje kalorija. Kako ne biste sve više smanjivali unos kalorija, savjet je da povećate mišićnu masu kako bi se pojačala bazalna metabolička rata, što bi moglo pomoći kod gubitka kilograma.

2 Gladni ste nakon treninga

Ako ste odnedavno krenuli na treninge, možda ćete primijetiti kako vam je puno teže izgubiti kilograme. Često je razlog to što će si ljudi dopustiti da pojedu malo više nakon vježbanja jer računaju da će se kalorije potrošiti. Jesti namirnice koje služe oporavku organizma nakon vježbanja iznimno je važno, ali to ne znači da smijete unositi hranu s visokom kalorijskom vrijednošću.

3 Premalo vlakana i previše “zdravih” namirnica

To što vam dijeta dopušta da jedete neku namirnicu, ne znači da možete jesti koliko želite a da to primijetite na vagi. Uzmimo za primjer orašaste plodove koji, iako su hranjivi i puni nutrijenata, sadrže i dosta kalorija. Također, ako ste izbacili iz prehrane namirnice koje sadrže vlakna kako biste izgubili višak kilograma, možda otežavate proces mršavljenja a da toga i niste niti svjesni.

DOBRO JE ZNATI...

hr-hr

2021-04-24T07:00:00.0000000Z

2021-04-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282321092848578

Vecernji List