Večernji list

Umjesto dobar dan, kako si – jesi se cijepila, kako je prošlo?

DUGI COVID STVARA PROBLEME MJESECIMA, SIMPTOMI SU RAZNI, A POSLJEDICE TEŠKE

Maja Posavec, urednica

Jesam, cijepila sam se. Cijepila sam se jer vjerujem u znanost i struku. Cijepila sam se jer želim ne samo zaštititi sebe već i druge za koje je upitno kako bi se izborili s bolešću COVID-19. Cijepila sam se jer nakon više od godinu dana želim napokon normalno sjesti, ručati i razgovarati s bakom i djedom (također cijepljenima), koje sam u cijeloj pandemiji vidjela nekoliko puta na nekoliko minuta i, naravno, na nekoliko metara razmaka! A koliko COVID-19 može biti nepredvidljiv, opasan, težak, šokantan i podmukao, govori i priča 23-godišnje medicinske sestre Anje Štajcar koja se našla u paklu koronavirusa – svakodnevno na poslu, ali nažalost i kao oboljela. Njena priča pravi je primjer da COVID-19 nije bezazlen ni za mlade ljude, a ispričala nam je kako živi sa sve češće spominjanim dugim COVID-OM, i to već mjesecima.

I iako ćemo tek saznati kakve nas posljedice čekaju, dr. med. Vanja Hulak-karlak upozorava kako već znamo da ćemo se s njima boriti desetljećima!

A jedna od osoba od koje možete puuuuno naučiti o cjepivima/bolestima/medicinskim pretragama svakako je i doktor Natko Beck – radiolog, zvijezda Instagrama, komunikator godine i još mnogo toga... Kako bi naša Ana Abrahamsberg rekla, on je osoba koja vam izmami osmijeh na lice, nauči vas svašta o medicini, ali na jedan zanimljiv, pristupačan i nevjerojatno simpatičan način.

U tom zdravom i optimističnom tonu iščekujemo i lipanj, a s njime i službeni početak ljeta kada se nadamo boljim i ljepšim danima, s manje bolesnih i umrlih.

ZDRAVLJE

hr-hr

2021-05-22T07:00:00.0000000Z

2021-05-22T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281539408858868

Vecernji List