Večernji list

Halo, doktore

RODITELJI SE BRINU ZA NAS KAD NE ZNAJU S KIME SMO, ŠTO RADIMO, U KAKVOM SE DRUŠTVU KREĆEMO... ČAK I KADA SMO VEĆ PUNOLJETNE OSOBE, ZA NEKE RODITELJE OSTAJEMO DJECA

POSJETITE WWW. ORDINACIJA.VECERNJI.HR I POSTAVITE PITANJE NAŠIM STRUČNJACIMA. ONI ĆE ODGOVORITI U NAJKRAĆEM ROKU.

SAVJET MOŽETE POTRAŽITI I U NAŠOJ BAZI, U KOJOJ IMA VIŠE OD 12.000 STRUČNIH

ODGOVORA

losti bilo nekih negativnih iskustava, je li to specifično za ovog dečka koji je stariji (koliko?) ili je nešto drugo posrijedi? Roditelji se ponekad brinu za nas kad ne znaju s kime smo, što radimo, u kakvom se društvu krećemo i sl. Čak i onda kada smo već punoljetni, za neke roditelje ostajemo djeca. Možda da otvoreno razgovaraš s majkom, kažeš joj kako se osjećaš i otkriješ zašto majka ne odobrava taj odnos. Otvoren razgovor potencijalno može otvoriti vrata k nekom rješenju.

U svakom slučaju, razumijem da je teško živjeti s roditeljem pred kojim se moraš skrivati. Zna li i tata za to i dijeli mamino mišljenje ili ima prostora da i s njim razgovaraš i zatražiš podršku? S obzirom na to da se u posljednje vrijeme osjećaš sve gore i da si primijetila vlastito čudno ponašanje kao i suicidalne misli koje se pojavljuju, mislim da je važno zatražiti pomoć. Ako podršku i pomoć ne možeš dobiti od svojih roditelja, javi se psihologu ili psihoterapeutu. Netko stručan i objektivan bit će ti podrška u ovoj situaciji, a i znat će ti pomoći da sebe osnažiš i lakše se nosiš s cjelokupnom obiteljskom situacijom, neovisno o daljnjem ishodu.

Kontakte za pomoć možete tražiti: Tesa – psihološki centar i Centar za zdravlje mladih.

ZDRAVLJE

hr-hr

2021-05-22T07:00:00.0000000Z

2021-05-22T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282003265326836

Vecernji List