Večernji list

Tara Pavić Futač,

Mag. psihologije, psihoterapeutkinja pod supervizijom

Gdje ima ljudi, ima i razmirica, neslaganja, svađa, ogovaranja i sl. Dok u privatnom životu možemo birati s kime ćemo, kada i koliko provoditi svoje vrijeme, na radnom mjestu to najčešće nije slučaj.

Ne znam u koliko velikom kolektivu radite, no je li uistinu točno da vas baš nitko ne voli i da ste baš svima na meti? Konflikti se rješavaju otvorenom komunikacijom, a s obzirom na to da je riječ o kolegama koje morate viđati svakodnevno, čini mi se da je u vašem interesu da pokušate izgladiti odnose.

Ako se niste snašli komunicirati da ste lažno optuženi za ogovaranje, učinite to naknadno. Pozovite osobu(e) na razgovor i iznesite svoju stranu priče. Izuzetno je stresno kontinuirano raditi u negativnom radnom okruženju, stoga umjesto da se povučete, zaključite tko je krivac (oni ili vi) i osjećate se kao autsajder, radije svoju energiju usmjerite na izgradnju korektnih profesionalnih odnosa.

Ne morate biti prijatelj s kolegama na poslu da biste se međusobno poštovali i da bi suradnja bila profesionalna i ugodna. Druge ljude ne možemo mijenjati, stoga nam preostaje da krenemo od sebe. Naravno, uvijek je opcija da se u nekom trenutku i nadređeni obavijesti o konfliktima i negativnim odnosima koji vladaju u poslovnom kolektivu te da se zatraži njegova/njezina pomoć.

HALO, DOKTORE

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/283300345574069

Vecernji List