Večernji list

Prije nego što prvi put krenete na vodu, korisno je znati malo o SUP opremi i osnovnoj tehnici. Da biste zapo

·Kako se prilagoditi SUP-U: trebat će vam daska i vesla, naravno. Za prvih par puta bilo bi najbolje da vam instruktor objasni i pomogne u pravilnom držanju i načinu veslanja (da se ne vrtite u krugove) te da vas upozna s opremom koja je potrebna, ali ne brinite se, nema toga puno.

·Uz samo malo uputa većina početnika može ustati i početi veslati nedugo nakon što prvi put stane na dasku za SUP.

·SUP će staviti na kušnju vašu ravnotežu, stabilnost i izdržljivost tijela te upornost. Unatoč svim naporima da ostanete u ravnotežni na dasci, kad-tad ćete pasti u more. Čak i iskusni veslači s vremena na vrijeme izgube ravnotežu pa, ako se osjećate malo nestabilno, ne brinite se, s praksom ćete biti sve bolji i opušteniji.

Ako vam je SUP prezahtjevan – nemojte odustati, bez obzira na to koliko je teško dok se vaše tijelo ne navikne i pronađe ravnotežu koju treba. Na kraju godišnjeg bit ćete fino toniranih mišića, stabilniji, snažniji i s jednim novim iskustvom više.

·No SUP zaista nije za sve. Umjesto toga možete pokušati veslanje u kajaku koje ne zahtijeva toliku ravnotežu kao SUP, ali svejedno obećava dobar trening te jake ruke i ramena

AKTIVNI NA ODMORU

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/283412014723765

Vecernji List