Večernji list

3 stvari koje biste trebali uzeti u obzir

1.

Imajte na umu da nam nije svaki dan isti i da nas aktivnost koju smo inače naviknuti vježbati može u ljetnim mjesecima jako iscrpiti. Obratite pažnju na to kako se osjećate, jeste li umorni prije nego što krenete s nekom aktivnošću i ne zaboravite da ste na odmoru te da je ponekad najbolji trening ne raditi ništa i uživati u „fjaki“, neopterećeni, zadovoljni i sretni sa svojim „nepripremljenim“tijelom za ljeto; svjesni da je savršeno upravo takvo kakvo je – zdravo, pokretno i spremno povesti vas na sve pustolovine koje zamislite, odraditi sve treninge na koje se odlučite i uživati u svakom zalogaju koji mu date.

2.

Informirajte se o sadržajima u mjestu gdje provodite godišnji odmor, odlučite se na badminton, odbojku na pijesku, vaterpolo, planinarenje, rekreativno jahanje… nemate što izgubiti, možete samo dobiti; zdravije, jače tijelo, koje novo poznanstvo i nezaboravno iskustvo.

3.

Za neke aktivnosti morat ćete odvojiti određenu svotu novaca, pogotovo ako ste početnik i trebate pomoć instruktora/trenera dok se ne uhodate i niste dovoljno sigurni u sebe da možete nastaviti sami. Nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri, isplati se odreći šopinga na sezonskom sniženju ili uzeti jeftiniji smještaj kako biste imali koji novčić više za plaćanje instruktora ronjenja, SUP-A, surfanja ili nečeg trećeg. Stvari su potrošne, suveniri koji ostaju za cijeli život i obogate ga oni su koje ste proživjeli –uspomene, nova iskustva, znanje koje ste stekli, osobe koje ste upoznali…

ZDRAVLJE

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/283416309691061

Vecernji List