Večernji list

Staro ime u novom ruhu

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju i ortopediju otvorila je vrata svoje nove poliklinike od 2000m2 na adresi Ksaverska cesta 10, samo 300 metara dalje od stare poliklinike koja je djelovala u Ksaverskom kvartu već punih 25 godina. Stručnjaci za zdravstvo koji su već posjetili novu Polikliniku kazali su da se radi o bolnici europskih standarda kakva još nije viđena na našim prostorima.

Na samom ulasku u novu Polikliniku smješten je veliki prijemni pult za pacijente, a u nastavku se proteže prostrana čekaonica s udobnim foteljama i velikim plazma televizorima kako bi boravak u Poliklinici bio što ugodniji. Samom čekaonicom dominira skulptura mladog konja „Zekana“– simbola snage, energije, prosperiteta i plemenitosti. Skulpturu je za Polikliniku Bilić Vision napravio naš poznati kipar Stipe Sikirica. U zgradi Poliklinike smještena je i moderna Alfa Vision optika s velikim izborom različitih brendova sunčanih naočala i dioptrijskih okvira koja djeluje kao ispružena ruka pacijentima i omogućava da na istom mjestu mogu napraviti kompletnu uslugu pregleda i izrade optičkog pomagala.

U nastavku prizemlja, nalaze se moderne ambulante za refraktivnu kirurgiju i lasersko skidanje dioptrije, kirurgiju katarakte, kabinet za retinu, kabinet za glaukom, kabineti za kontaktne leće, ambulante za liječenje svih vrsta očnih oboljenja, prostorije za dijagnostiku s najsuvremenijom oftalmološkom tehnologijom, za preciznu dijagnostiku refrakcijskih grešaka oka potrebnih za zahvat laserskog skidanja dioptrije, dijagnostike suhog oka, bolesti rožnice, suvremenu predoperativnu pripremu operacije sive mrene, dubinsko slojevno snimanje mrežnice najsuvremenijom tehnologijom, dijagnostiku vidnog polja te ambulante za ortopediju.

Na prvom katu zgrade smješten je kirurški blok s tri moderne operacijske dvorane. Prostorije za pripremu i oporavak pacijenata, sterilizacija te prostrana prostorija za pripremu i odmor kirurškog osoblja. Ovdje će se izvoditi refraktivna kirurgija - lasersko skidanje dioptrije, ugradnja premium intraokularnih leća, operacije sive mrene, najkompleksnije operacije na očnoj pozadini te ortopedske operacije. Svaka sala opremljena je najmodernijom operativnom tehnologijom koja prati svjetske oftalmološke i ortopedske standarde.

Istočno krilo prvoga kata namijenjeno je Bilić Vision dermatologiji. Plastika područja vjeđa i okoline izvodila se i do sada u Poliklinici Bilić Vision, prije svega riječ je o korektivnim zahvatima na vjeđama, popunjavanje bora kožnim filerima, uklanjanje izraslina i promjena na vjeđama, estetska i medicinska primjena Botoxa u području vjeđa i čela itd. Preseljenjem u nove moderne prostore proširiti će se usluga dermatologije na cijelo tijelo. Planira se otvaranje Centra za zdravu kožu s paletom usluga za probleme kože od pubertetske do najstarije dobi.

Drugi kat poliklinike namijenjen je administrativnom odjelu, uredima uprave i sobama za sastanke, marketinškom odjelu te odjelu koji se bavi medicinskim turizmom. Posebnu pažnju privlači velika multifunkcionalna konferencijska dvorana sa 70 sjedećih mjesta. Dio je to projekta Bilić Vision Akademije čiji je cilj edukacija i prijenos znanja. Tu će se izvoditi seminari, konferencije, stručni skupovi, radionice, edukacije mladih oftalmologa, optometrista i ortopeda, predavanja vezana za marketing u zdravstvu, povezivanje ljudi – networking, business development, edukacije vezane za estetiku i kozmetologiju, životni stil, zdrav način života.

Vodeća tehnologija

Poliklinika Bilić Vision već je i do sada bila lider u korištenju najsuvremenije oftalmološke tehnologije, a prošle godine prva je u Hrvatskoj započela komercijalnu primjenu Femto laserske operacije sive mrene. Patentirana je i uvedena u svakodnevnu primjenu procedura Total Refractive solution koja pacijentima omogućuje najmodernije liječenje više problema očiju zaokruženih u jednu cjelinu. Ovakav sveobuhvatan pristup liječenju problema oka, inovativan je i u svijetu. Osim operacije sive mrene Femto laserskom operacijom, Total refractive solution je procedura koja koristi najsofisticiraniji OCT uređaj za snimanje pozadine oka i predviđanje mogućih komplikacija nakon operacije sive mrene, detaljnu analizu i stanje suznog filma pomoću Tear Check tehnologije prije i poslije operacijskog zahvata sive mrene te liječenje sindroma suhog oka uz pomoć E-eye pulsnog lasera.

Ključan je odnos s pacijentima

Poliklinika Bilić Vision privatna je oftalmološka poliklinika s više od 50 zaposlenih, a djeluje već punih 25 godina. Do sada su uspješno liječili više od 300.000 zadovoljnih pacijenata i izveli više od 27.000 operativnih zahvata. Uspješnost poliklinike objasnila nam je osnivačica poliklinike dr.sc. Nadežda Bilić: „Ključno je povjerenje i odnos s pacijentom. Ako se nećete posvetiti pacijentu, saslušati njegove probleme, ako ćete dopuštati da čekaju na ulazak u ambulantu, površno ga obrađivati, tretirati kao da je na tekućoj traci, onda vam sve ostalo pada u vodu. Ono što je značajno za Polikliniku Bilić Vision je upravo povjerenje koje gradimo s našim pacijentima.

SVJETSKI TRENDOVI U OFTALMOLOGIJI NA 2000 M2 U SRC

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/284039079948981

Vecernji List