Večernji list

MITOVI U KOJE TREBATE PRESTATI VJEROVATI

Zahvaljujući radiofrekvencijskim i ultrazvučnim tehnologijama koje pomažu u izgradnji kolagena te zahvaćaju i najdublje slojeve kože, moguće je opušteno ležati te gledati kako se naša koža zateže

Dr. sc. Ana Mogulić, kozmetologinja

Neinvazivno oblikovanje tijela nije učinkovito

Ovo područje estetike razvija se iznimnom brzinom, dok nove tehnike i uređaji postaju sve bolji i dostupniji, rezultati njihove primjene također postaju sve učinkovitiji. Kod neinvazivnog oblikovanja tijela valja razumjeti da rezultati nisu trenutačni te da je potrebno nekoliko tretmana kako bi klijenti vidjeli rezultate. Primjerice, kod redukcije masnih stanica Emerald hladnim laserom, za postizanje optimalnih rezultata preporučuje se 7 tretmana.

Svi neinvazivni tretmani su isti

Ovo jednostavno nije istina. Svaki neinvazivni tretman za oblikovanje tijela, zbog svojeg specifičnog mehanizma djelovanja, ima idealnog kandidata. Primjerice, Coolsculpting kriolipoliza namijenjena je osobama blizu idealne tjelesne težine, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom području. Emerald hladni laser, s druge strane, idealan je za osobe koje žele izgubiti veći broj centimetara u obujmu.

Oblikovanje tijela sprečava buduće debljanje

Tretmani za oblikovanje tijela ne sprečavaju debljanje.

Oni reduciraju masne stanice na ciljanom području kako bi preoblikovali i oplemenili tijelo, ali te se masne stanice i dalje mogu povećati i uzrokovati debljanje. Zato je neophodno pridržavati se uputa stručnjaka te steći nove, zdrave životne navike kako biste održali svoje rezultate.

Neinvazivno oblikovanje tijela nije pristupačno i isplativo

U usporedbi s kirurškim zahvatima, neinvazivni tretmani izuzetno su pristupačni. U trošak pojedine intervencije potrebno je uračunati i pripremu, moguće zastoje ili komplikacije te oporavak, a pošto većine toga prilikom neinvazivnog oblikovanja tijela nema, i troškovi su znatno manji.

TRETMANI ULJEPŠAVANJA

hr-hr

2021-08-28T07:00:00.0000000Z

2021-08-28T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/283725547404079

Vecernji List