Večernji list

LIJEPO TIJELO

Koje neinvazivne tretmane birati?

Ana Abrahamsberg

Možda ste baš vi ove godine ponosno na plaži pokazivali svoje savršeno tijelo koje ste „klesali“cijelu zimu i proljeće. Ali ako ovo nije bila vaša godina za „pokazivanje“, možda ste donijeli odluku da će iduće ljeto biti vaše nakon što i vi posvetite dodatnu pažnju svom izgledu. Mjeseci ispred nas idealni su za tretmane uljepšavanja, a kako ne biste lutali bespućima interneta u potrazi za tretmanom koji bi vama mogao odgovarati i raspitivati se o njegovoj djelotvornosti, za savjet smo upitali voditeljicu odjela kozmetologije poznate i priznate Poliklinike Bagatin Anu

NEINVAZIVNI TRETMANI MOGU POMOĆI DA POSTIGNETE ŽELJENI IZGLED BEZ BOLI

Mogulić, koja je za vas pripremila mali vodič kroz popularne neinvazivne tretmane uljepšavanja, njihovu primjenu te učinak koji ostavljaju na našem tijelu.

– Kako neinvazivni kozmetički tretmani postaju sve napredniji i pristupačniji, a potražnja za novim postupcima smanjenja masnoće postupno raste, nerijetko čujemo da se upravo neinvazivni tretmani za oblikovanje tijela uspoređuju s liposukcijom. Istina je! Željene rezultate nikad nije bilo lakše postići – neinvazivno, pomoću tretmana. Oni će oblikovati i izgladiti vaše tijelo bez boli i ožiljaka povezanih s operacijom. Za njih nije potrebna anestezija, a bilo kakva nelagoda je minimalna. Međutim, mogućnosti njihove primjene i specifikacije variraju, zbog čega je i njihov odabir često zbunjujući – objasnila je.

1 TRETMANI ZA SMANJENJE MASNIH STANICA

Coolsculpting tretman za ciljano zamr

zavanje masnih stanica, često nazivan i bezbolnom alternativom liposukciji, tretman je koji djeluje na principu kriolipolize, točnije, ciljanom zamrzavanju masnih stanica.

Iza njega stoji znanost, godine stručnih istraživanja, vrhunski razvojni tim te sjajni rezultati koji proizlaze iz više od osam milijuna odrađenih tretmana. Proces kriolipolize dokazano je učinkovit način za uklanjanje masnih naslaga tijekom kojeg tijelo prirodnim putem eliminira uništene masne stanice, bez ožiljaka ili vidljivih tragova.

Ovim postupkom može se tretirati čak devet područja; trbuh, bokovi, gornji dio leđa, muška prsa, unutarnji i vanjski dio bedara, koljena, masno tkivo ispod stražnjice te podbradak.

Emerald hladni laser za preoblikovanje tijela efektivno uklanjaju masno tkivo i zatežu kožu bez negativnih nuspojava. Mnogobrojna istraživanja dokazala su djelotvornost neinvazivne procedure hladnih lasera po pitanju preoblikovanja tijela, a kao takvi jedini su odobreni od FDA. Tijekom tretmana, iz deset diodnih glava, laserske zrake precizno pronalaze i smanjuju masnu stanicu, ekstrahirajući iz nje masnoću i svu nepotrebnu tekućinu. Potom taj sadržaj prirodnim putem odlazi iz tijela kroz limfu i mokraćni sustav. Prednost Emerald lasera je u većem broju laserskih zraka, zbog kojih je moguće tretirati nekoliko različitih područja u samo jednom tretmanu te tako u kratkom vremenu reducirati veliki broj masnih stanica.

2 TRETMANI ZA ZATEZANJE KOŽE I REDUKCIJU CELULITA

Zahvaljujući radiofrekvencijskim i ultrazvučnim tehnologijama koje pomažu u izgradnji kolagena te zahvaćaju i najdublje slojeve kože, moguće je opušteno ležati te gledati kako se naša koža zateže, celulit reducira, a sat, gotovo sam od sebe „pomiče unatrag“. Med Contour Multipower uređaj je najnovije generacije u svojoj kategoriji, koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju, u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog uklanjanja celulita. Kako? Ovaj tretman djeluje na uzroke nastajanja celulita – razbija vezivna vlakna, što je osnovno i nužno da se ukloni celulit na nogama ili rukama.

Venus Legacy radiofrekvencija nekirurški je tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu i zategnutu kožu. Tijekom tretmana multipolarna radiofrekvencija iznimno brzo i ravnomjerno prenosi te raspoređuje toplinsku energiju na više razina dubine tkiva, što stvara umirujuću, terapeutsku toplinsku matricu te potiče prirodni mehanizam zacjeljivanja tijela koji uzrokuje zatezanje kože i stvaranje novog kolagena.

3 TRETMANI ZA STIMULACIJU MIŠIĆA

Z Field Dual elektromagnetska stimulacija mišića nova je stepenica u svijetu oblikovanja tijela. Koristi impulse pomoću kojih elektromagnetska polja prodiru kroz stanice i mišićna tkiva te skupljaju i otpuštaju mišiće, baš kao što biste to učinili u teretani. Brz, ali ugodan, 20-minutni tretman jednak je doslovno desecima tisuća trbušnjaka ili čučnjeva te se može koristiti za jačanje mišića trbuha i stražnjice.

COOLSCULPTING JE TRETMAN ZA CILJANO ZAMRZAVANJE MASNIH STANICA, DJELUJE NA PRINCIPU KRIOLIPOLIZE – CILJANOM ZAMRZAVANJU MASNIH STANICA

NEWS

hr-hr

2021-08-28T07:00:00.0000000Z

2021-08-28T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/283742727273263

Vecernji List