Večernji list

NARUKVICE S POSEBNIM ZNACENJEM PODSJETNIK NA SAMOODGOVORNOST

Izvrsnost prati Neuroth od samih pocetaka i to je nepovratno promijenilo podrucje slušne akustike te pristup korisnicima ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe u posljednjih 115 godina. No tijekom 10 godina Neurothova djelovanja u Hrvatskoj dogodile su se brojne promjene, a nisu sve bile nabolje, istaknula je na svecanom obilježavanju direktorica tvrtke Neuroth slušna pomagala Iva Franic.

”Gubitak sluha je nepovratan. Ako slušno pomagalo nosimo samo na jednom uhu, drugo uho u potpunosti gubi sluh. Naša istraživanja pokazala su da osobe koje koriste oba slušna pomagala bolje razumiju govor i prirodnije cuju zvukove. Obostrani sluh proširuje slušno podrucje sa 180 na 360 stupnjeva, a potrebno je i manje pojacanje. Dva slušna aparata postižu tzv. stereo ucinak uz koji osoba cuje do 12 metara udaljenosti, a s jednim do 3 metra. Uz to, kvaliteta života nemjerljivo je bolja jer se ne narušavaju kognitivne i intelektualne sposobnosti osobe s oštecenjem sluha. Pozivam vas da podržite zajednicko nastojanje kojem je cilj dugorocna dobrobit osoba koje imaju problema sa sluhom”, upozorio je predsjednik hrvatskog Društva za audiologiju i fonijatriju prof. dr. Robert Trotic.

U sklopu cjelogodišnje kampanje 90/98, u lipnju GRAWE Hrvatska svakom osiguraniku za obavljeni preventivni pregled daje nagradu – narukvicu. Sama narukvica ima cilj biti podsjetnik na samoodgovornost jer, kada se preventivni pregled obavlja redovito, postotak izljecenja raka dojke je 90%, a raka prostate 98%. Narukvice sa simbolom oblaka, sunca, zvjezdice i mjeseca bit ce dostupne u sedam gradova u Hrvatskoj; Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Dubrovniku i Puli u odabranim poliklinikama. Nakon obavljenog preventivnog pregleda narukvice se mogu pokloniti i dragim osobama kao poziv da i oni pokrenu promjenu u svom životu te preuzmu odgovornost za vlastito zdravlje i obave preventivni pregled na vrijeme.

PROMO

hr-hr

2022-06-25T07:00:00.0000000Z

2022-06-25T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282535842050076

Vecernji List