Večernji list

Ustrajnost

Postavite si sljedeća pitanja:

Koliko stvarno radim? Je li to što radim stvarno dovoljno? Što sam spreman/a žrtvovati?

Sposobnost ustrajanja omogućuje nam da se izdvojimo od “prosječnih ljudi” i na kraju uspijemo.

Većina ljudi ima nezdrav odnos s neuspjehom. Iako je istina da trebate učiniti sve što možete da spriječite neuspjeh, to se ne može u potpunosti izbjeći. Doživjet ćete neuspjehe na putu prema svom cilju koliko god se trudili. Trebali biste se podsjetiti da neuspjeh nije suprotnost uspjehu; to je dio procesa uspjeha.

Neuspjeh je samo znak da je neusklađenost između naših akcija i ciljeva postala prevelika te da moramo napraviti neke prilagodbe. Ništa više i ništa manje.

Ova 3 koraka uvelike će poboljšati vašu sposobnost fokusiranja:

Odredite zadatke koji će imati najveći utjecaj i najveći doprinos vašem uspjehu, a zatim na njih utrošite većinu svog vremena. Zapitajte se: “Je li ono što sada radim najbolje rješenje?” Zapitajte se: “Ako nastavim raditi ono što sam učinio/la danas, hoću li postići svoj cilj?”

Nadopunite li svoju strast izgradnjom nepokolebljive vjere, pokrenete se, ustrajete bez obzira na sve i usredotočite se dok ne postanete stručnjak za ono što radite, čak vas ni supertalentirani genij ne može sustići!

NERAZUMNA OČEKIVANJA GLAVNI SU RAZLOG ZAŠTO VEĆINA NAS NE USPIJEVA. PREVIŠE SMO OPTIMISTIČNI KADA SAMI SEBI POSTAVLJAMO CILJEVE

U POTRAZI ZA SVRHOM

hr-hr

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282020446033813

Vecernji List