Večernji list

ŠTO MOŽETE NAPRAVITI UMJESTO BROJENJA KALORIJA I VAGANJA HRANE?

Najprije propitajte svoju prehranu. Jedan od dobrih nacina je i vo enje dnevnika prehrane kako biste osvijestili sve što tijekom dana popijete i pojedete, a da možda niste ni svjesni. Kada proucite svoje navike, onda probajte naznaciti gdje imate prostora za napredak i na to se fokusirajte. Idealno bi bilo da pokušate smanjiti unos prera enih namirnica, a na racun toga povecate svježe cjelovite namirnice. Dogodit ce se to da cete imati volumen hrane, ali ce biti manje kalorijske vrijednosti. Primjerice iz rucka smanjite za 1/3 priloga, a povecajte povrce za još 1/3. Umjesto brojenja kalorija i vaganja hrane, možemo se poslužiti odokativnim mjerama poput šalica, žlica i žlicica, dlana, šake i slicno. Primjerice, komad mesa ili riba možete izmjeriti velicinom svog dlana, rižu i žitarice možete mjeriti žlicama ili šalicama, povrce i voce možete mjeriti šakama, a masnocu velicinom svog palca.

Osluškujte svoje tijelo i pokušajte signalizirati kada ste gladni, a kada siti. Jedite što više prema osjecaju svog tijela, a ne prema nekim fiktivnim brojkama. Ako ste gladni jedite, ali jedite što više prave cjelovite hrane.

Biobaza, prirodna kozmetika farmaceutske kvalitete, predstavila je ekološki osviještenu i društveno odgovornu kolekciju proizvoda namijenjenu njezi kože tijela. Inspirirana bogatim morskim svijetom u Jadranu i jedinstvenim prirodnim okruženjem, kolekcija je posvećena glavatim želvama (kornjačama), dupinima i kitovima u Jadranu te dolazi u održivoj ambalaži napravljenoj od aluminija, reciklirane plastike i papira s FSC certifikatom. U kolekciji s likom kornjače kupci mogu naći Body&hair gel i deo kremu na bazi jedinstvenog jadranskog bilja – eteričnih ulja lavande, smilja, ružmarina i lavande. Kolekcija s likom dobrog dupina donosi

Body&hair gel i hidratantnu kremu za njegu tijela s razigranim, veselim mirisom sunčanog dana. Kolekcija s likom kita donosi pak neodoljiv mirisni koktel otočkih citrusa – limuna, bergamota i slatke naranče te u njoj možete uživati koristeći Body&hair gel i bogatu kremu za njegu osjetljive kože ruku i nogu. Cilj S.O.S. Save our Sea kolekcije je osvijestiti kupce o važnosti očuvanja dragocjenog okoliša u kojem živimo – posebice Jadranskog mora, jer onečišćenje plastičnim otpadom te zagađenje kemikalijama, uz globalne klimatske promjene, rapidno ostavlja negativne posljedice na životinjski i biljni svijet.

ZNATE LI ŠTO JEDETE?

hr-hr

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282346863548309

Vecernji List