Večernji list

Kombinacije za doručak koje će vas držati u formi

Dodatna je pogodnost što cete ovakve obroke jako brzo pripremiti, a namirnica je na raspolaganju toliko da cete sigurno pronaci nešto po

svom ukusu

Kodre enih namirnica mogla bi vam biti odlicna pomoc ako pokušavate izgubiti koji kilogram! Tajna je u tome da vaš obrok mora sadržavati namirnice koje ce vas zasititi poput proteina, vlakana i zdravih masnoca, a upravo ce vas to pravilo odvesti na put prema uspjehu i prevenirati da cijeli dan jedete prazne kalorije koje ništa ne nude organizmu i koje ce vas ostaviti gladnijima nego što ste bili. Nema, naravno, boljeg za ubrzano gubljenje kilograma i pripremanje organizma za dan od jutra. Otkrijte koje su to namirnice odlican par i isprobajte kako djeluje vaš novi dorucak.

LOSOS I AVOKADO

Avokado je bogat izvor dijetalnih vlakana, koja mogu pomoci u mršavljenju, a može utjecati na razinu šecera u krvi. S obzirom na to da sadrži dosta masnoce, savjetuje ga se koristiti uz obroke u kojima se ne nalaze drugi bogati izvore masnoce. Sve ove cinjenice bi mogle biti razlog zašto u rezultatima studija koje je proveo Nutrition Journal stoji da bi svakom obroku trebalo dodati pola avokada koji ce zbog velike kolicine vlakana smanjiti potrebu za hranom i za 40 posto tijekom tri sata nakon obroka. Ako ga uparite s lososom, sasvim sigurno cete lakše gubiti kilograme.

ZOB I MASLAC OD ORAŠASTIH PLODOVA

Americki magazin za nutricionizam proveo je studiju u kojoj su ispitanici jeli zobenu kašu za dorucak te su naknadno izjavili da su bili dugo siti, manje gladni i imali manju želju za hranom, a i u iducem su obroku unijeli puno manje kalorija, za razliku od onih koji su za dorucak jeli pahuljice. Strucnjaci vjeruju da upravo ta mogucnost da zaustavi glad, zbog sadržaja vlakana, i to onih topivih koja vode do sporije probave, uspijeva utjecati na smanjenje apetita. Dodajte dorucku 30 grama maslaca od orašastih plodova i 8 g proteina kako bi zdrave masnoce odradile svoje i pomogle vam da lakše izgubite kilograme.

POSNI SIR I BOBICASTO VOCE

Uzmite porciju posnog sira koji je pun proteina i dodajte mu šaku bobicastog voca. Konzumacija posnog sira povezana je s nižim indeksom tjelesne mase, gubitkom kilograma i smanjenom kolicinom masnoca u organizmu, potvr uju rezultati nove studije. Posnom siru je bobicasto voce najbolji dodatak jer je prepuno antioksidansa koji se zovu flavonoidi, a upravo njih znanstvenici povezuju s održavanjem kilograma.

JAJA I LJUTI UMAK

Jaja se smatraju jednim od najkvalitetnijih prirodnih izvora bjelancevina (proteina) i esencijalnih masnih kiselina koje su kljucne za mnoge funkcije u organizmu, ukljucujuci rast i razvoj tjelesnih tkiva te normalan rad mišica i živaca. Upravo zbog visokog udjela proteina jaja se preporucuju kao idealan dorucak koji daje zdravu energiju. Zacinite ih ljutim umakom jer je jedno istraživanje sveucilišta Purude pokazuje kako samo nekoliko kapi ljutog umaka od paprike može utjecati na smanjenje apetita, ali i brže sagorijevanje kalorija.

ORDINACIJA

hr-hr

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

2022-07-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282492892436373

Vecernji List