Večernji list

Kemijski piling

Ordinacija.hr

Morska sol i dugotrajno izlaganje suncu pravi su izazov u održavanju zdravlja i mladolikosti kože. – Nakon ljeta naša je koža dehidrirana, smanjene elasticnosti, nedovoljno nahranjena, što ubrzava njezino starenje i propadanje stanica epiderme. Mi se uvijek okrecemo prirodnom pristupu rješavanja tih problema. Danas sve više osoba traži neinvazivne tretmane lica i tijela koji licu vracaju sjaj, elasticnost i skidaju godine – objašnjava dr. sc. Liana Ritz, vlasnica i glavna lijecnica u Estetici Ritz.

Stoga ususret kracim danima i hladnijem vremenu, suhoj i isušenoj koži, preporucuje da si (hitno) priuštimo tretmane za regeneraciju, vracanje elasticnosti i vlažnosti te pomla ivanje – jer postižu bolje rezultate od bilo koje kreme za njegu. Upravo takvi tretmani koži vracaju mladolikost i sjaj.

– Tip tretmana koji je potreban odabire se individualizirano, nakon konzultacija s lijecnicima i kozmetolozima, te oni ovise o potrebama i ciljevima svakog klijenta – istice lijecnica i preporucuje 10 tretmana koji ce vašu kožu najbolje pripremiti za jesen.

Najbolje doba godine za kemijski piling je tijekom hladnijih mjeseci (od listopada do ožujka) jer ce kraci dani s manje sunca omoguciti vašoj koži više zaštite i optimalno vrijeme zacjeljivanja. Ako vam je potrebno više tretmana, imat cete i više vremena izme u njih – bez opasnosti od pretjeranog izlaganja suncu, koje dodatno oštecuje kožu osjetljivu nakon tretmana. Kemijski piling vrlo ucinkovito popravlja sva oštecenja kože nakon ljeta: od promjena pigmenta do bora i finih linija, poboljšava teksturu i cistocu kože, potice proizvodnju kolagena kako bi vaša koža ostala sjajna i blistava te istodobno posvjetljuje ten, smanjuje velicinu pora, ublažava akne i ujednacava pigmentacijske mrlje.

BEAUTY

hr-hr

2022-09-24T07:00:00.0000000Z

2022-09-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282162180084773

Vecernji List