Večernji list

U LJEKARNU NA KONTROLU

Ljekarnici u Ljekarnama Srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije svakodnevno savjetuju pacijente tijekom rada, što je prepoznala većina pacijenata koji aktivno u tome sudjeluju i očekuju savjete u direktnom kontaktu ili telefonskim i pisanim putem.

– Savjetovanja s ljekarnikicima koji se kontinuirano educiraju i usavršavaju poprimaju sve veći značaj jer umnogome doprinose sigurnoj uporabi lijekova, bezreceptnih lijekova, dodataka prehrani, medicinskih proizvoda te ukazuju na moguće pogrešno tumačenje primjene tih pripravaka iz internetskih izvora – započinje doc. dr. sc. Suzana Ćavar, mag. pharm., spec. analit. toksikologije, zamjenica ravnatelja Ljekarni Srce.

Posebno razvijaju ciljana savjetovališta za određene kronične bolesti ili stanja.

Tako smo prepoznali potrebu naših pacijenta za uklanjanje simptoma nakon preboljenog COVID-A kao što su umor, kašalj, nedostatak zraka, gubitak njuha, bolovi u mišićima, nesanica, gubitak kose i promjene na vlasištu, psihički problemi, poteškoće s probavnim sustavom i poremećaj rada jetre te organizirali POST-COVID savjetovalište. Detaljno s pacijentima prolazimo simptome koje osjećaju te, ako stanje pacijenta ne zahtijeva posjet liječniku, radimo individualni plan samoliječenja pacijenta na temelju dostupnih znanstvenih spoznaja. Pacijenti nakon toga dolaze u kontrolni posjet ljekarni za, primjerice, dva tjedna, zbog provjere učinkovitosti samoliječenja i trenutačnog stanja pacijenta. Velikom broju pacijenta za poboljšanje zdravstvenog stanja dovoljan je ciljano odabran bezreceptni lijek i dodatak prehrani, pokazane vježbe disanja ili upute o promjeni životnih navika koje su nužne za oporavak – navodi magistra Ćavar.

Provode i savjetovanja o liječenju žgaravice. Savjet ljekarnika može uključivati promjene prehrambenih i životnih navika, kao i pravilnu upotrebu bezreceptnih lijekova. Posebno je aktivno Migrena savjetovalište pokrenuto s ciljem osvještavanja i educiranja građana o vrstama glavobolje, samokontroli akutnih napada migrene, smanjenju uporabe prekomjernih količina lijekova za bolove te ulozi preventivne terapije i promjeni životnih navika u liječenju migrene.

– Ljekarnik tijekom savjetovanja prepoznaje one pacijente koje je potrebno uputiti liječniku. Savjetovanjem u ljekarni znatno smanjujemo pritisak na zdravstveni sustav s obzirom na to da je pacijent brzo dobio stručno mišljenje na najdostupnijem mjestu u sustavu – ljekarni – zaključuje ona.

UPITAJTE LJEKARNIKA

hr-hr

2023-03-25T07:00:00.0000000Z

2023-03-25T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281844352889274

Vecernji List