Večernji list

ZAŠTO MUŠKARCI BJEŽE IZ KREVETA

”Prije nekoliko generacija muškarci bi bili ti koji supruge šalju doktoru kako bi ih ‘popravio’ zbog njihove ‘frigidnosti’, ‘histerije’ ili čega već. Sada je situacija bez sumnje obrnuta. Sada su uglavnom žene te koje šalju supruge na ‘popravak’. Ima dana kada primim toliko poziva od žena čiji su partneri nestali iz spavaće sobe da mi se čini da su se međusobno dogovorile”.

Što muškarci doista žele

”Obično se pretpostavlja da muškarci automatski žele seks.

I doista, većina muškaraca automatski reagira na privlačne dijelove tijela. Bili mladi ili stari, homoseksualci ili heteroseksualci, muškarci su obično prilično jednostavni po tom pitanju. No muška je seksualnost tako automatska jedino kad je riječ o gledanju. U stvarnoj situaciji muškarcu je obično potrebno nešto više. Većina muškaraca ima potrebu osjećati se dobrodošlo. Postoji određena vrsta osmijeha koji osvane na ženinu licu kada joj je doista drago, velik osmijeh zadovoljstva pun dobrodošlice koji poručuje: ‘Hej, tako mi je drago što si došao! Uđi!’ Taj veliki osmijeh dobrodošlice znači da muškarac može nastaviti i ne treba se brinuti zbog vagine dentate ili drugih sličnih opasnosti... ...Kada je najvjerojatnije da će muškarčeva želja biti “automatska”, u klasičnom smislu u kojem se muški libido obično prikazuje?

Dakako, u novoj vezi. Kada je par tek na početku veze, svi su većinu vremena dobro raspoloženi. Ona mu se mnogo smiješka, a poticaj njegovu osjećaju sebe koji taj osmijeh stvara daje mu trajno zeleno svjetlo. Nevolje započinju kada muškarac prvi put vidi partnericu razočaranu ili nesretnu. Pogotovo ako je on uzrok”.

Razne vrste muških umova

”Neki muškarci imaju kratak raspon pažnje i u krevetu im brzo dosadi. Neki koriste seks kao samopropisani lijek za tjeskobu i stalno ga trebaju. Nekima druge stvari toliko odvraćaju pažnju da u potpunosti zaboravljaju na seks. Neki imaju slabo pamćenje i neprestano ponavljaju jedne te iste stvari, čak i nakon što im je partnerica rekla da to mrzi. Neki uopće ne razumiju osjećaje”.

DOBAR SEKS

hr-hr

2023-03-25T07:00:00.0000000Z

2023-03-25T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281977496875450

Vecernji List