Večernji list

PROCES REDUKCIJE, VJEŽBANJA I DEFICITA JE SVE SAMO NE MEDENI MJESEC KOJI SVI JEDVA CEKAJU

Vjerojatno se onda pitate: “A zašto svi onda spominju treninge u teretani s utezima?” Pa odgovor je zato što se svladavanjem apsolutnih opterecenja (utezi) može na najbrži nacin poraditi na dobivanju mišicne mase koja je neophodna za dugorocno zadržavanje željene kilaže. Mnogi su bez problema uspjeli skinuti odre eni broj kilograma, ali tako er znamo da su mnogi spomenute kilograme i vratili, što nikako ne želite da vam se dogodi. E, upravo tu prica o dobivanju mišicne mase dolazi do izražaja jer baš i nije moguce u isto vrijeme imati i mišicnu masu i XY kilograma viška. Ok, ako ciljate na odgovore tipa: “Bacaci diska imaju x kilograma viška….” i slicne price, tada mi je itekako jasno da niti na Youtubeu (vjerojatno ni uživo) niste pogledali njihovo zagrijavanje za trening, a kamoli trening osoba kojima sport dopušta malo više balastne mase, bez da ona utjece na njihovu sportsku izvedbu. Kako bilo, nemojte se zamarati bacacima diska ili judo borcima u teškoj kategoriji jer ste poprilicno daleko od njihove forme… Bilo bi mudrije da se fokusirate na sebe te na to da u odabranoj tjelesnoj aktivnosti razvijate svoje tijelo/zdravlje uz dodatno gubljenje kalorija (sjecate se onih naših 7500 kalorija s pocetka price?).

Vaša glava najveci vam je neprijatelj u igri koja se zove kontinuitet

U prva dva koraka pokušao sam sumirati znanstvene i manje znanstvene cinjenice o gubitku kilograma, a za kraj sam ostavio ono što uopce nema veze sa znanošcu, vec iskljucivo s vašim karakterom.

Koliko ste željni ostvariti svoj cilj?

Jeste li jedan/jedna od onih koji ce reci: “Jesam, ali…” ili cete sve podložiti ostvarenju svog cilja jer ste svjesni da”’ovako više ne ide”?! Želite li cuti što vam nakon 12 godina individualnog rada (i mnogobrojnih klijenata) mogu poruciti?!

Svi oni koju su krenuli u proces transformacija s “ali” nisu ostvarili svoj cilj.

Ukratko, iskreno i direktno….s druge strane, svi oni koju su došli s povjerenjem, slušali moje naputke (bez ‘ali’), informirali se o procesu (postavljali pitanja na koja sam imao odgovore) uzeli su ono po što su došli te nastavili trenirati i ostvarivati neke druge ciljeve koje nisu ni mogli zamisliti na pocetku. Ljudi dragi, ne možete raditi na promjeni, a živjeti u komfor-zoni i imati mentalitet koji vam je i donio tih XY kilograma viška. Promjena se nikada ne doga a u zoni ugode i ne, proces redukcije, vježbanja, deficita je sve samo ne medeni mjesec koji svi jedva cekaju. Bit ce tu mnogo trenutaka kada cete htjeti odustati, kada ce vas boljeti mišici i kada vam kilogrami nece “padati” onako kako ste si vi to zamislili… I to je dio igre. Prihvatite to da nece sve ici kako ste zamislili, prihvatite cinjenicu da ce biti padova i da nece biti ugodno. Ne zamarajte se lošim danima (prihvatite ih) i budite svjesni da su i oni dio procesa kojeg zovemo “gubitak kilograma”.

Ali…

Ako u igru ubacite varijablu koju zovemo kontinuitet te budete bespogovorno uporni, nema te sile koja vas može zaustaviti da skinete neželjene kilograme, ucvrstite svoje tijelo i osjecate se zdravije, bolje i s manje bolova.

Jedino što trebate jest pobijediti sami sebe u igri koja se zove PROMJENA!

Sretno!

USUSRET LJETU

hr-hr

2023-05-27T07:00:00.0000000Z

2023-05-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281586654970429

Vecernji List