Večernji list

I korisno i zabavno

DOZNAJTE KOJE BOLESTI POGA AJU ŽENE, NAUCITE KAKO PROMIJENITI SVIJET, OTKRIJTE MRACNU TAJNU IZ STORY COVEA...

“Prirodno zdravlje žena” neprocjenjiv je ilustrirani izvor informacija za žene svih dobi. Iznimno jasno i razumljivo pokazuje na koji nacin svatko s pomocu prehrane i prirodnih tretmana može sprijeciti zdravstvene probleme, prevladati bolesti i zadržati optimalno zdravlje.

U svakom se poglavlju Marilyn Glenville usredotocuje na specificne bolesti i stanja koja poga aju žene. Opisuje simptome bolesti, objašnjava njihov tijek, njihove uzroke te nacine na koje se mogu prebroditi. Detaljno prikazuje metode lijecenja koje primjenjuje službena medicina, ali daje i savjete za samopomoc primjenom metoda prirodne medicine: uzimanjem biljnih pripravaka, aromaterapijom, homeopatijom, masažom i prehranom.

Dr. Hawkins nudi plodove desetljeca istraživanja i uvida u snažna, revolucionarna otkrica fizike cestica i nelinearne dinamike. Prvi put u intelektualnoj povijesti Zapada pokazuje da hladno svjetlo znanosti potvr uje ono što mistici oduvijek govore o svijesti (ili svjesnosti?) i istinskoj prirodi stvarnosti. Dr. Hawkins, koji je tijekom dugogodišnje karijere radio kao iscjeliteljski psihijatar, služi se teorijskim konceptima iz fizike, nelinearne dinamike i teorije kaosa kako bi dokazao svoje istraživanje ljudskog ponašanja.

Ni jedna nevolja, ni jedna naša zabluda nije ekskluzivna i jedino naša, i za svaku postoji osmišljen i ucinkovit alat kojim možemo mijenjati sebe, zavoljeti se bezglavo i ludo, da bismo mogli voljeti druge. Ova knjiga plod je iskustva stecenog u životu, u svakidašnjici. Svako poglavlje završava rubrikom Moj dnevnik te sažetkom naucenog (Osjecam i znam). Autorica Iva Belé želi stvoriti svijet uspješnih ljudi koji vjeruju u sebe. Osmislila je metodu Success Concept koja se bavi kljucnim temama privatnog i poslovnog života današnjice: preuzimanje odgovornosti, postavljanje ciljeva, razvijanje leadership kvaliteta i nacela uspjeha. Svojom metodom potice pojedince i tvrtke da odrede svoju svrhu i ciljeve te aktiviraju unutarnje snage.

Lily Bradley, cuvena psihoterapeutkinja, živi u savršenoj kuci sa suprugom profesorom i dvoje djece. Njezin je život savršen, omiljena je u zajednici, a njezina je krvava tajna sigurna. Senzualna i neobuzdana Arwen stiže u gradic sa sinom na suvozacevu mjestu svoga oslikanog kombija. Preko noci, njezina prisutnost prijeti razotkriti sve što su stanovnici Story Covea tako ocajnicki htjeli zadržati za sebe.

Tisuce kilometara daleko od vlastitog izraelskog doma, usred Groningena u Nizozemskoj, u mraku stoji žena i promatra kriomice unutrašnjost osvijetljene obiteljske kuce i dvije djevojcice u igri, obitelj zabavljenu vecernjim aktivnostima. Unuke su to koje nikada nije upoznala niti je znala da ih ima, obitelj kceri Lee koju nije vidjela godinama. Hila Blum u nevjerojatno psihološki preciznom romanu ispisuje junakinju Joelu, majku koja pokušava ne samo pronaci i vratiti kcer jedinicu nego i razumjeti pukotine u odnosu s Leom, koju je obožavala, a koje su dovele do te nepremostive daljine.

Knjiga napisana za sve sanjare ovoga svijeta – ljude koji znaju da je drugacije moguce, no misle da potrebni alati za ostvarivanje tog drugacijeg ne postoje. Ono o cemu ste oduvijek sanjali moguce je, tvrdi autor dr. Dain Heerz, nudeci niz prakticnih i dinamicnih alata i postupaka koji ce vas osnažiti i omoguciti vam da spoznate što je za vas istinito i što vi uistinu jeste. Što ako, time što ste svoji, možete promijeniti sve – svoj život, odnose, tijelo, financijsku situaciju… i svijet?

KNJIGE

hr-hr

2023-05-27T07:00:00.0000000Z

2023-05-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282132115817021

Vecernji List