Večernji list

Zanimljiva svjetska jela koja se lako pripremaju i kod vas doma

Svatko od nas ima barem jedan recept internacionalne kuhinje koji već dugo želi probati, no dosad nije imao priliku. U ova izazovna vremena, kada su putovanja u druge destinacije otežana, prilika je još manje. Svjesni te činjenice iz Konzuma su odlučili približiti egzotična jela sa svih strana svijeta i iz najrazličitijih kultura te pokrenuti Kuhinje svijeta, prvi hrvatski, amaterski online cooking show na platformi Youtube, a svako jelo bit će kao #skuhanodoma.

Prva sezona showa uključivat će pet epizoda koje će se moći pratiti na Konzumovom Youtube kanalu. Voditeljska uloga pripala je Andrei Trgovčević, poznatoj travel influencerici koja je putovala širom svijeta te je dobro upoznata s brojnim nacionalnim gastro specijalitetima zemalja koje je posjetila. Zvjezdani gosti Maja Šuput, Ella Dvornik-pearce, Kristijan Iličić, Mirsad Kadić i Ivan Šarić imat će priliku pokazati svoje kulinarsko umijeće pripremajući ne samo internacionalna, već i jela karakteristična za hrvatsku gastronomiju. Gledatelje nove Konzumove kulinarske emisije očekuje smijeh i zabava, kao i novi, ukusni recepti te inspirativni savjeti. Gosti emisije odabiru recept i jelo koje će se pripremati, a inspiraciju pronalaze u jelima koja su otkrili na putovanjima ili domaća jela koja su naučili pripremati od članova obitelji ili prijatelja.

Uzbuđenje gostovanjem nije mogla sakriti ni Maja Šuput, istaknuvši kako joj je drago da je ljubav prema hrani pretočila u kuhanje prožeto zabavom.

„Iskustvo kuhanja pred kamerama mi je svakako bilo zabavno. Mislim da nitko ne voli više jesti od mene, a s druge strane totalno sam nespretna u kuhinji. Recept koji smo Andrea i ja pripremale je bio jednostavan i zbog toga je odličan za sve one koji se ne snalaze u kuhinji, a opet žele ukusan obrok“, rekla je Maja o pripremi tacosa pa dodala: „Konzumov novi kulinarski show, osim zabave, ima i edukativni karakter te sam uvjerena da će se svidjeti gledateljima.“

Recepti se mogu pronaći u videu svake epizode, a sve korištene namirnice mogu se potražiti u najbližem Konzumu ili Konzumovoj internetskoj prodavaonici.

Ovakvim konceptom showa Konzum želi potaknuti gledatelje da se odvaže i naprave jelo karakteristično za određenu zemlju. Tko zna, možda baš vi otkrijete svoj skriveni talent, kreirate vlastiti menu te kulinarstvo postane vaš životni poziv.

Promo

hr-hr

2021-09-18T07:00:00.0000000Z

2021-09-18T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281569473862095

Vecernji List