Večernji list

Žujina kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ bliži se kraju

Volonteri i ronioci očistili su ilegalna odlagališta otpada u Rijeci, Opatiji, Slavonskom Brodu i Razvođu, a do kraja rujna čistit će se još u Splitu i Osijeku

Žujina društveno odgovorna kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ u sklopu koje se čiste ilegalna odlagališta otpada ide dalje. Čistilo se u Opatiji, Rijeci, Slavonskom Brodu i Razvođu, u Splitu se čisti danas pa se još uvijek stignete uključiti, a finale druge faze čišćenja održat će se u Osijeku, 24. rujna. U prvoj fazi kampanje očišćeno je i zbrinuto čak sedam tona ilegalno odbačenog otpada, a početak druge faze najavljuje jednako uspješne akcije koje se provode u suradnji s lokalnim udrugama i klubovima. Žuja je tako još jednom udružila snage s udrugama Žmergo iz Opatije i eripio iz Rijeke u dvjema akcijama čišćenja morskog dna opatijske lučice i riječke luke. Izvađeno je čak 50 vreća smeća te su napunjena tri kontejnera zapremnine po pet tona.

U Slavonskom Brodu čišćeno je dno Save u blizini omiljenog kupališta Poloj. Ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia i Žujini volonteri izvadili su čak 40 vreća smeća i manje količine glomaznog otpada. Ilegalna odlagališta otpada gorući su problem današnjice s kojim će se morati suočiti i buduće generacije. Briga o okolišu i ekološka osviještenost ove su godine u fokusu društveno-odgovornog djelovanja Zagrebačke pivovare te je upravo zato pokrenuta aktualna Žujina kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’. U suradnji s volonterima, udrugama, članovima kluba Pivovarci Zagrebačke pivovare, partnerima Pevexom i Pikom omiljeno hrvatsko pivo ove jeseni nastavlja s akcijama sanacije ilegalnih odlagališta otpada.

Promo

hr-hr

2021-09-18T07:00:00.0000000Z

2021-09-18T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282372632746447

Vecernji List