Večernji list

Evergreen sushi: azijska filozofija za svako nepce

Evergreen sushi bar nedavno je proslavio sedmi rođendan, a tim povodom odlučili su svoj meni nadopuniti novim jelima. Nas su oduševili wokovi!

Martina Strukić Bojan Zibar

SUSHI JE U NAS POPRILIČNO POLARIZIRAN, ILI ĆETE SE SUSRESTI S PRILIČNO “JEFTINIM” PRIMJERCIMA NA POLICAMA SUPERMARKETA ILI VAS PAK ČEKAJU PRILIČNO SKUPE VERZIJE U POZNATIM RESTORANIMA. STOGA JE EVERGREEN, SUSHI BAR KOJI VEĆ SEDAM GODINA PRIVLAČI GOSTE U ZAGREBAČKU ILICU, ONO ŠTO BI EKONOMISTI NAZVALI “BEST BUY” JER NUDI NAJBOLJE OD OBA SVIJETA – PRILIČNO POVOLJNU CIJENU I BESKOMPROMISNU KVALITETU NAMIRNICA. Ovog ljeta proslavili su sedam godina uspješnog poslovanja i tim povodom odlučili su se na proširenje svoje gastro ponude pod kodnim imenom Asian Fusion Cuisine. Uz sushi, kao okosnicu jelovnika, ljubitelji azijskih okusa odsada će uživati i u dobro poznatim specijalitetima koji azijsku kuhinju čine tako autentičnom. Noviteti su raskošni wokovi s beefsteakom, grdobinom ili kozicama, a za bazu izbor čine riža te rezanci, udon ili stakleni.

Uz neizostavne home made umake, za koje smo im, nakon što smo ih probali, predložili čak da ih počnu prodavati u dućanima jer da, toliko su dobri, te dodatke poput mrkve, paprike ili klica, umami okus je zagarantiran. Favorit će nesumnjivo postati i hand made gyoze, japanska punjena tjestenina, ovoga puta s jadranskim kozicama. I „sushi obitelj“dobila je nove članove. Novu snagu čini i Samurai roll: uramaki s tartarom od kozica s divljom jadranskom tunom i hrskavim kozicama na vrhu. Inspiriran najboljim sushi restoranom u Monacu, Evergreen donosi svoju inačicu – Monaco roll, gdje se na ležaju od hrskavog sushija smjestio tartar od divlje jadranske tune. U igri je i druga varijanta Monaco rolla, s dimljenom gackom pastrvom i koprom. Kao i uvijek, Evergreen u sushi priču uvijek nastoji uklopiti autohtone hrvatske namirnice, što jamči svježinu i kvalitetu. Uz novitete koji mame na isprobavanje, u ponudi su i stari

Uvodnik

hr-hr

2022-07-16T07:00:00.0000000Z

2022-07-16T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281994676213103

Vecernji List