Večernji list

STIL JADRANKE SLOKOVIĆ: OD TRAPERICA NIKADA NEĆU ODUSTATI

Analizirali smo stil poznate odvjetnice Jadranke Sloković, koja se u poslovnim outfitima drži bazičnih komada, a u slobodno vrijeme najviše voli – poderane traperice

Piše: Iva Kordić, Fotografije: Goran Čižmešija, Pixsell

JPorazgovarali adranka Sloković poznata je po svojem besprijekornom poslovnom stilu, no i u slobodno vrijeme pomno bira odjevne komade za ležerne stajlinge.

smo s Dubravkom Prpić Znaor, modnom savjetnicom i urednicom, koja kaže kako se modno osviještena odvjetnica drži izuzetnog, crno-bijelog pravila u odijevanju, pravila koje je u njezinoj režiji jako elegantno.

– Ljubiteljice crno-bijele stilske igre znaju da ona ima čitavu nišu jer nedostatak pigmenta prednost daje konstrukcijskim izazovima – govori nam Prpić Znaor i pojašnjava crno-bijelu igru na primjeru garderobe Jadranke Sloković: – Čak ima gotovo identičnu haljinu u dvije varijante; jedna je negativ druge. Crna i bijela izmjenjuju se na njezinim sakoima, jaknama,

hlačama i, naravno, bluzama. One su priča za sebe jer ovratnik ovdje priča svoju priču. Jednom je velik i lepršav, drugi put je u špic, treći je uštirkan i ukrašen retro perforacijama, podsjeća na ručni rad.

Savjetnica govori kako se konstrukcijske zanimljivosti izmjenjuju na njezinim modnim favoritima i svaki put im doda nešto posebno od detalja.

– Ova ljubiteljica crne ne boji se čitave siluete u bijelom. Za posebne trenutke u njezinu ormaru krije se i divno elegantno odijelo koje nosi uz fine srebrne štikle. Voli visoke potpetice, često nosi brendirane cipele i torbe, no to nisu stvari koje vrište o logomaniji, već šalju diskretnu poruku o eleganciji.

Naravno, poznavatelji brendova i it komada prepoznat će kod nje hitove i odjevne predmete s potpisom, no ovdje oni nisu u fokusu. Više se Sloković oslanja na siluetu u ravnoteži, igra se detaljima i uvijek pazi kako sve ne bi bilo previše jer očito se voli dobro odjenuti i to radi s lakoćom. Iz dana u dan ona odijevanjem mora pokazati i respekt prema institucijama u kojima se kreće. No, no joj nije problem jer zna kako primiriti stil, ima vlastitu moćnu formulu jer su sakoi s pojačanim ramenima uz tamne hlače i bijele košulje njezina formula za uspjeh. Naravno, i frizura i ruž su tu, klasika je s godinama postala njezin potpis – kazala nam je Prpić Znaor.

Prije nekoliko godina Sloković je vrata svog ormara otvorila pokojnoj novinarki Ani Lendvaj i za Budi.In CHIC ispričala zanimljivosti o svojem stilu. Tada je rekla kako joj se ne sviđa ništa što djeluje jeftino, a to se ne odnosi samo na cijenu pojedinog odjevnog komada ili modnog dodatka.

– Netko kupuje aute, netko zlato i brilijante. Ja volim odjeću, nasuprot tome je frendica koja nikad nije kupila ništa skuplje od pet funti, ali vozi Ferrari – ispričala je odvjetnica. Ispričala je da je u ranoj mladosti živjela trapericama i tvrdi da od njih neće odustati ni sa sto godina. Tada ih je najčešće nosila s majicom i kožnom jaknom.

– Traperice dok se ne bi raspale. Uz to čizme bez potpetica. Prvu sam suknju kupila kad sam se zaposlila u Tužilaštvu – ispričala je za Budi.In CHIC. I dok traperice bira u trenucima koji ne obvezuju poslovnu strogoću, njezina se radna uniforma sastoji od crnog, tamnoplavog ili sivog odijela, bijele košulje i ogrtača, kako je otkrila za Budi.In CHIC.

– On mora biti velik, mekan, udoban. Volim velike kapute, muške kapute. Najrobusniji mi je Vuittonov posve muški kaput. Savršen je... Uz to još stavim usku crnu kravatu i ja sam sebi odjevena kako treba. Navečer biram smoking, crni obavezno, uz njega bijelu košulju i hlače, uske ili šire, a ponekad haljinu.

Tada je ispričala da u životu nije odjenula ništa ružičasto, svjetloplavo, žuto ili haljinu s volanima. I neće, rekla je, osim ako je tako nešto ne lupi u glavu u osamdesetoj godini.

Sadržaj

hr-hr

2021-05-08T07:00:00.0000000Z

2021-05-08T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282050509938367

Vecernji List