Večernji list

Vesna Parčina: Kao stjuardesa, obučena sam nositi se s kriznim situacijama

ZA RAZNE KRIZNE SITUACIJE

Razgovarala Vesna Blašković, Fotografije Goran Čižmešija

Mnogima je poznata iz brojnih kampanja koje je snimila, a uz modeling, Vesna Parčina zapravo je stjuardesa, koja trenutačno radi kao zemaljsko osoblje. Za Divu otkriva najljepše trenutke u modelingu, zašto voli jednostavan stil te kako provodi slobodno vrijeme

Dugo si u modelingu, tvoje je lice poznato i izvan modnih krugova iz reklama i kampanja, no šira javnost manje zna da si ti zapravo i stjuardesa. Kakav je to posao, imaš li puno smjena, putovanja...?

– Istina je zapravo da sam neko kraće vrijeme bila stjuardesa, otprilike dvije godine. Nakon toga sam se “prizemljila” i sada radim u zračnoj luci kao zemaljsko osoblje. Raditi kao stjuardesa bilo je divno iskustvo, možda malo drugačije od onog kako sam ja taj posao zamišljala kad sam stjuardese promatrala iz perspektive putnika. Posao stjuardese nije samo da bude lijepa, našminkana, manikirana i ponudi nas kavom. Stjuardese su primarno obučene i istrenirane za razne situacije do kojih može doći ako nešto krene po zlu bilo s avionom, bilo s putnicima.

Koji su ti najljepši trenuci u modelingu, možeš li nam izdvojiti neke projekte?

– Modeling je moja prva ljubav i bilo je uistinu puno lijepih trenutaka i situacija. Ne mogu izdvojiti bas jedan moment ili situaciju, no mogu reći da me to razdoblje života prepuno putovanja i života u različitim sredinama itekako oblikovalo kao osobu i pripremilo na sve buduće životne izazove. Mislim da sam iz modelinga izvukla samo sve najbolje.

Je li se modeling mijenjao s godinama? Jesu li isti standardi ljepote, onog faktora X koji se traži? Koliko su društvene mreže utjecale na modu i modeling?

– Ja bih rekla da se s godinama mijenjaju trendovi, ti nekakvi prolazni trendovi. Puno je toga dostupno i svega se brzo zasitimo, stalno se žudi za nečim novim, boljim, drugačijim... Ali ja nekako smatram da nešto što je oku lijepo i ugodno ne poznaje trend, faktor X je po meni otporan na trend i jednako je bitan i danas kao i što je bio i prije 10 godina, u istom obliku.

Što radiš u slobodno vrijeme, kako ga najradije provodiš? Kako se opuštaš? Imaš li hobije?

– Slobodno vrijeme uglavnom i najradije provodim s frendovima. Imam odličnu ekipu i obožavam provoditi s njima vrijeme jer znam da će to bit vrijeme ispunjeno smijehom i hrpom dobre energije. Osim toga, slobodno vrijeme koristim i za treniranje. Trening je moj ispušni ventil i ponekad “sredstvo za smirenje”.

Koja su tvoja zlatna pravila shoppinga? I kako zapravo najviše voliš kupovati (online, offline...)?

– Moja zlatna pravila su jednostavno, bez puno boja i dodataka. Što se kupovine tiče, tu sam onaj staromodan tip koji pohodi trgovine jer uglavnom kupujem iz gušta, a ne iz neke potrebe pa volim taj koncept šetnje po trgovinama.

Što kažeš o gomilanju odjeće, je li došlo vrijeme da se svi oslobodimo te navike?

– Jako se trudim ne gomilati ništa u životu pa tako ni odjeću. Ne volim prenatrpanost ormara jer se u tome ne snalazim pa se redovito rješavam odjeće i obuće, ako nije godinu-dvije nošeno, nema više što raditi u ormaru.

Imaš li u glavi uvijek unaprijed složenu kombinaciju za neku priliku ili to ostavljaš za zadnji čas? Imaš li favorite u ormaru koji uvijek spašavaju situaciju?

– Skoro nikada nemam unaprijed složenu kombinaciju, a ako se i dogodi da nešto unaprijed smislim i složim, obično mi se u trenu kad to stavim na sebe ne sviđa. Moji favoriti su klasici koji uvijek spase stvar: traperice, T-shirt, crna haljina.

Što ti je najvažnije kod odijevanja, funkcionalnost, estetika, dress-code...? Imaš li neke omiljene brendove, koje?

– Kod odijevanja mi je najvažnije da je meni nešto lijepo kad se pogledam u ogledalo. Ne pratim trendove i ne zanimaju me termini tipa “must have”, bitan mi je moj osobni osjećaj za odjeću, zato najviše volim u shopping ići sama, jer nekako baš sebi najviše vjerujem. Što se brandova tiče, nemam baš nikakve favorite.

JAKO SE TRUDIM NE GOMILATI NIŠTA U ŽIVOTU PA TAKO NI ODJEĆU. NE VOLIM PRENATRPAN ORMAR JER SE U TOME NE SNALAZIM, ZATO

SE REDOVITO RJEŠAVAM ODJEĆE

Slobodno vrijeme najradije provodim s frendovima. Imam odličnu ekipu i obožavam ih jer znam da će to biti vrijeme ispunjeno smijehom i hrpom dobre energije

Sadržaj

hr-hr

2021-09-11T07:00:00.0000000Z

2021-09-11T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281767042344012

Vecernji List