Večernji list

Lucija Kontić: Kod outfita mi je najvažnije da je brzo i ispeglano

Razgovarala: Fotografije:

Karirani baloner, Vivetta, Outnet, 702 eura

Smeđi šešir, Eugenia Kim, Outnet, 207 eura komunicirati. Dok sam bila mlađa, puno sam više toga dijelila online. Sad kad mi Instagram izbaci neke stare storyje, bude mi neugodno i pitam se kako sam to uopće mogla objavljivati. Valjda to dođe s godinama da ti bude malo glupo praviti reality show od svog života. Sad sam pronašla mjeru koja mi odgovara, a to je da većinom dijelim svoje outfite i tek ponešto iz privatnog života.

Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je to spontano?

– Voljela bih da sam osoba koja planira što će obući jer bi mi to sigurno uštedjelo i vremena i živaca kad ujutro moram izaći iz stana, jer najčešće gledam u otvoreni ormar, a nemam pojma što da obučem. Dok naručujem odjeću online, uvijek imam u glavi kombinacije koje ću nositi, ali čim to završi u mom ormaru, svi planovi i ideje nestanu. Onda samo spontano i jednostavno prema glavnom kriteriju – ono što je već ispeglano ima prednost (haha).

Kako bi opisala svoj trenutačni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

– Opisala bih ga kao teško opisiv (haha). Ne mogu se baš svrstati u neki određeni stil jer je iznimno promjenjiv i ovisi o mojem raspoloženju, dobu godine pa čak i seriji koju trenutačno pratim. Tako mi se dogodi nekad da mi se ništa iz ormara ne sviđa jer želim neki drugi pravac pa krenem s tim, onda mi se nakon nekog vremena ne sviđa ni to pa se vratim na staro. Uglavnom je super jer recikliram odjeću staru i po nekoliko godina koju svako toliko izvučem s dna ormara i oduševim se kao da to prvi put vidim. Unatrag pet godina odijevala sam se jednostavnije, uz puno manje detalja nego danas. Nakit nisam nosila uopće, a ako i jesam, to su bili trendovski komadi koji bi mi dosadili već iduće sezone. Danas kupujem i ono što je u trendu, ali najviše volim ono što znam da će mi se jednako sviđati i za pet godina koliko mi se sviđa i danas.

Što ćeš nositi ove jeseni? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

– Ja sam se toliko zasitila ljeta i vrućine da su mi baloneri, kaputi i šeširi trenutačno must have komadi koje želim čim prije početi nositi. Živim za slojevito oblačenje i generalno mi je zimi puno zanimljivije slagati outfite nego ljeti.

Sadržaj

hr-hr

2021-09-11T07:00:00.0000000Z

2021-09-11T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282321093125196

Vecernji List