Večernji list

INTERVIEW Baldessarini Bella

Baldessarini Bella je prvi ženski miris od Baldessarini Fragrances. Što je bila inspiracija za luksuzni brend da proširi svoj portfelj visokokvalitetnih, muževnih i prepoznatljivih mirisa i zašto ste se sada za to odlučili?

Kao brend se moramo stalno razvijati, a to uključuje i probijanje novih temelja koji se na prvi pogled možda ne čine očiti. Ideja o kreiranju ženskog mirisa pod okriljem brenda Baldessarini Fragrances nije nova, ali činilo se da je došlo vrijeme za otvaranje novog poglavlja za nas i upustiti se u svijet ženskih mirisa. Svijet brendova ima toliko toga za ponuditi, pa zašto se onda fokusirati samo na muškarce? Gledajući unatrag, možemo reći da je to bila ispravna odluka. Gospodinu Baldessarini se odmah svidjela kreacije ženskog mirisa. ipak je postojao određeni rizik lansiranja ženskog mirisa pod isključivo muškim brendom, no srećom na kraju odlučuju potrošači. Da bismo bili potpuno sigurni, proveli smo istraživanje tržišta na našim ključnim tržištima prije lansiranja i suočili se s tupim rezultatima - prava odluka u trenutku. Rezultati su bili obećavajući, pa je došlo vrijeme da stvorimo Bellu. Lansiranju više ništa nije stajalo na putu.

Pogledajmo iza kulisa: Za što se zalaže Baldessarini Bella?

Visoku kvalitetu i jedinstvenost mirisnih kompozicija koje poznajemo od Baldessarinija, pratimo naravno i s Bellom. Prenijeli smo DNK brenda muških mirisa u ženski svijet. Bella predstavlja kvalitetu, jedinstvenost i neizmjeniv potpis mirisa koji naglašava auru i karakter nositeljice. Bella portretira ženu koja ide svojim putem i točno zna što želi. Aura Baldessarini-muškarca osvaja ljude, a upravo taj učinak evocira i nositeljica Belle. Postoje ljudi koji fasciniraju svojim samouvjerenim izgledom i tu na scenu stupa Bella-žena. „She‘s the one“koju svi pamte pozitivnom, a da nije nasilna ili pokušava proaktivno privući pozornost na sebe. Luksuz igra ulogu, ali više na način da budete žena kakva želite biti.

Spomenuli ste frazu „She‘s the one“- kako bi se žene trebale osjećati noseći Baldessarini Bellu?

Miris je namijenjen razmaziti nositeljicu i dati joj osjećaj samopouzdanja. Nije važno da li se radi o svakodnevnom životu ili o posebnim trenucima. Miris naglašava osobnost, a Baldessarini Bella to čini na jedinstven način. Svaka nositeljica je posebna i stoga je izjava „SHES THE ONE“univerzalno važeća i tako slavi nositeljicu svakim prskanjem.

Kako biste opisali kompoziciju Baldessarini Belle i što je bila inspiracija iza nje?

U muškim serijama oduvijek postoji olfaktorno sidro koje je prisutno u svakom mirisu – a to je pačuli. Naučeni mirisni element za muške mirise i također omiljeni sastojak gospodina Baldessarinija. Za žene smo također željeli koristiti etablirani mirisni element koji spaja ženstvenost i mističnost te također nudi široku olfaktorsku paletu. Tako je izbor vrlo brzo pao na ružu kraljicu cvijeća.

Gornja nota, srednja nota, donja nota su osnovni izrazi za stručnjake u svijetu mirisa. Možete li našim čitateljicama dati kratko objašnjenje o značenju obih triju nivoa mirisa iz kojih je svaki parfem sastavljen?

Struktura mirisa je vrlo složena i kako bi se suprotstavili toj složenosti, korisno je klasificirati miris u gornju, srednju i donju notu od kojih svaka opisuje glavne sastojke mirisa. Zamislite da ste u parfumeriji i testirate miris. Avantura počinje čim parfem dodirne kožu: gornja nota je vidljiva nakon prvog prskanja i često je svježa. S Bellom počinjemo mješavinom voćno-svježih nota grejpa i ribizla. Nakon samo nekoliko minuta, s višestrukim i senzualnim doživljajem mirisa otvara se srednja nota, u kojem je ruža jasan fokus. Donje note pojavljuju se nakon otprilike dva do tri sata. Većinu vremena upravo su dugotrajni mirisi ti koji čine krunu svake kompozicije. Bella ima tople, senzualne drvene note ugrađene u puderastu, meku bazu mošusa. Baza je u konačnici ono što još uvijek možete osjetiti na svojoj odjeći čak i nakon nekoliko dana mislim da smo to svi već iskusili.

Ruža sada proživljava svojevrsni olfaktorni povratak. Po čemu je ovaj cvijet tako poseban u svijetu parfumerije?

Ruža je simbol ženstvenosti i jedno od najpoznatijih cvijeća na svijetu. Nije samo kraljica cvijeća, već i povijesti mirisa i trenutno je ponovno u fokusu mnogih mirisnih kompozicija. Mathieu Nardin, parfimer Baldessarini Belle, ovako opisuje ovaj mirisni sastojak:

„Ruža je kao kraljica cvijeća najslavniji i najpoznatiji cvijet na svijetu. Interpretirana je i nanovo otkrivena u brojnim mirisnim oblicima za svijet parfumerije. Kod parfema Baldessarini Bella odlučio sam se za dvije različite metode ekstrakcije kako bih obuhvatio raznovrsnost ruže: apsolut daje dubinu i teksturu, a superesencija odiše prirodnošću latica. Oda besmrtnosti ruže, naglašena voćno-zelenim notama crnog ribizla u gornjoj noti i mošusno puderastom, kozmetički privlačnom umirujućom strukturom u donjoj noti.”

Kakve su bile prve reakcije na svjetski debi brenda Baldessarini? Planirate li u budućnosti lansirati više ženskih mirisa?

Lansiranje Belle nadmašilo je sva očekivanja. Međusobna igra koncepta, dizajna i mirisa nevjerojatno je dobro prihvaćena kako u Njemačkoj tako i na međunarodnoj razini. Dakle, Bella je uspješan početak za otvaranje novog svijeta Baldessarinija. Kažem početak. U ovom trenutku ne mogu otkriti previše, ali obožavateljice Belle definitivno se mogu veseliti novim uzbudljivim kreacijama! Prije svega, nam je važno da dame imaju dovoljno vremena da upoznaju i zavole Bellu.

Shopping

hr-hr

2022-06-11T07:00:00.0000000Z

2022-06-11T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281767042878884

Vecernji List