Večernji list

LJUPKA GOJIĆ MIKIĆ: ODIJEVANJE KAO LIKOVNA IGRA

Odijevanje kao likovna igra

Piše: Iva Kordić Fotografije: Goran Čižmešija, Pixsell

Na listi najbolje odjevenih Hrvatica svoje mjesto redovito nalazi i Ljupka Gojić Mikić, jedna od naših najuspješnijih manekenki i vlasnica slastičarnice Jolie Petite Patisserie

Manekenka i poduzetnica Ljupka Gojić Mikić redovito privlači pozornost svojim modnim odabirima koji nisu nimalo monotoni, već svaki put pričaju zanimljivu stilsku priču. Njezin je stil za Divu prokomentirala Dubravka Prpić Znaor, a modna urednica i savjetnica za njega ima samo riječi hvale. – Za Ljupku je odijevanje očito likovna igra koju ona doživljava na kreativan i inovativan način. Ako nema neki patchwork komad ili stilski kolaž, ona će osmisliti neku slojevitu kombinaciju. Često nosi razne motive, zabavlja je slaganje odjeće i raznolikost elemenata na jednoj silueti – kaže Prpić Znaor i dodaje kako su tu uglavnom suknje i razne haljine, dok za praktične trenutke bira hlače.

– Od modnih dodataka ističu se cool čizme raznih tonova, ali i male chic torbice. Stilsku će raznolikost zaokružiti pokojom bojom, no sve skupa djeluje vrlo moderno i artistički, kao neka ugodna, dnevna avangarda. Ponekad je tu retro štih, kad tekstil djeluje vrlo vintage i elegantno. Za večer bira šljokice ili baršun uz nezaobilazne velike, atraktivne naušnice – hvali Ljupkin stil savjetnica.

Jednom prilikom, kad ju je fotografirao Goran Čižmešija, Ljupka je za Divu rekla:

– Stil nije samo odjeća, stil je i način života. Meni je to kao mojim bakama napraviti najbolju sarmu i mađaricu na svijetu. One to rade s puno stila, rođene su s tim. Odjećom samo pokazujemo dio svog karaktera.

ODJEĆOM UVIJEK PRIČA ZANIMLJIVE STILSKE PRIČE

Contents

hr-hr

2022-07-09T07:00:00.0000000Z

2022-07-09T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282385518224823

Vecernji List